20 vuotta Jelmua

On kulunut 20 vuotta siitä, kun Jyväskylän elävänmusiikin yhdistys aloitti toimintansa Tanssisali Lutakossa.

Matkan varrelle on sattunut niin ala- kuin ylämäkiäkin, eivätkä kaikki 20 vuotta sitten varmastikaan uskoneet, että Jelmua olisi tänä päivänä enää olemassa. Aina ei ole omassakaan porukassa välttämättä jaksettu uskoa toiminnan jatkumiseen.

Ja kuitenkin, Jelmu porskuttaa 20-vuotiaan innolla eteenpäin. Toiminta on edelleen innostavaa niin pitkäaikaisille työntekijöille kuin uusille vapaaehtoisillekin.

Suurin syy Jelmun pitkään ikään löytyy kuitenkin talon mahtavasta yleisöstä. Ilman keikoilla käyviä ihmisiä ei Lutakossa varmaankaan järjestettäisi keikkoja. Aikaisemmin syksyllä Jelmulle myönnetty Vuoden keikkapaikka -palkinto kuuluu siis teille, rakkaat keikoillakävijämme.

Jelmu ry haluaa kiittää kaikkia näiden vuosien varrella talossamme rokanneita, pogonneita, fiilistelleitä ja musiikista nauttineita asiakkaitamme. Toivotaan, että Jelmun ensimmäiset 20 vuotta ovat olleet vasta alkusoittoa.

Tähänastisen taipaleemme värikkäitä hetkiä valottaa upeasti Tomi Tuomaalan kirjoittama Schaumaninkatu 3 – Tanssisali Lutakko 1990–2010. Kirja julkaistiin Jelmun kustantamana ja sitä voi ostaa verkkosivuiltamme sekä keikkailtoina narikasta.