Hyvä tietää

Tulossa ensimmäistä kertaa keikalle? Alaikäinen lapsesi kertoi haluavansa kavereidensa kanssa Lutakkoon? Olet jo käynyt, mutta et muista reissusta mitään?

Yleistä

Normaalina keikkailtana meillä on töissä 5–15 koulutettua järjestyksenvalvojaa. Ensimmäiset löytyvät heti ulko-ovelta ja vahtivat, että lipunmyynti ja narikka eivät ruuhkaudu ja että pihassa pysyy rauha ja järjestys.

Useimmat keikoistamme ovat sallittuja kaikenikäisille. Tällaisina iltoina baari on auki aidoin rajatulla alueella, jonne alaikäiset eivät pääse. Valmistaudu siis todistamaan ikäsi baariin pyrkiessäsi.

Baarin puoleltakin voi katsella keikkaa, mutta järjestyksenvalvojat pitävät huolen siitä, että alkoholituotteet pysyvät baarin sisäpuolella ja alaikäiset sen ulkopuolella. Lavan edusta ei ole anniskelualuetta, joten eturiviin pääsee, vaikkei ikä vielä kaljanjuontiin riittäisikään.

Alaikäisille meillä on myynnissä limsaa ensimmäisen kerroksen narikassa sellaiseen huokeaan euron hintaan.

Jos keikka ilmoitetaan olevan K-18, on tällöin koko klubialue anniskelualuetta ja tästä johtuen alaikäiset eivät pääse keikalle lainkaan.

Lipunmyynti ja kapasiteetti

Lipunmyynti Jelmun keikoille tapahtuu näiden sivujemme kautta, ks. UKK ja Miten keikoille saa lippuja sekä Tiketistä osoitteesta www.tiketti.fi/.

Suurin sallittu yleisömäärämme on 530 henkilöä. Suurin osa keikkalipuista laitetaan ennakkomyyntiin, mutta ovelle jätetään aina jonkin verran lippuja. Eli vaikka ennakot olisivat menneet loppuun, voi ovella jonottamalla saada vielä mahdollisuuden päästä sisään. Jelmun jäsen voi myös varata itselleen lipun ovelle sellaisena iltana kun ennakkoliput on loppuunmyyty.

Yleisesti ottaen liput kannattaa ostaa ennakkoon, niin säästyy turhilta sydämentykytyksiltä, eikä tarvitse välttämättä tulla talolle jo alkuillasta odottelemaan.

Lipunhinnaksi ilmoitetaan aina kaksi summaa, joista halvempi on aina Jelmun jäsenhinta. Joskus keikat ovat jäsenillemme ilmaisia, vaikka muille lippu jotain maksaisikin. Jäseneksi liittymällä säästät siis selvää massia. Jäsenhintaisia lippuja myydään ainoastaan omien sivujemme kautta, Tiketistä ainoastaan siis normaalihintaiset liput.

Keikalle saapuminen ja jonottaminen

Jos keikka on ennakkoon loppuunmyyty ja kärkyt viimeisiä lippuja ovelta tai haluat vain jonottaa hyvää paikkaa eturivissä, se sopii meille mainiosti. Oven eteen saa tullaa odottelemaan keikkaa miten aikaisin haluaa, mutta kannattaa muistaa käyttäytyä. Örveltämistä tai seinille kuseksimista ei katso varmastikaan kukaan hyvällä – emme myöskään me.

Talon ominaisuuksia

Sisäänkäynti Tanssisali Lutakkoon tapahtuu talon pihan puolelta, Rantaväylää vastapäätä. Pääsisäänkäynnistä noustaan puoli kerrosta lipunmyyntiin sekä narikkaan, jonka vierestä löytyvät ensimmäiset vessat.

Varsinainen tanssisali ja baari sijaitsevat talon toisessa kerroksessa. Hissilläkin ylös pääsee, ks. esteettömyys-kohta UKK:ssa.

Tanssisalin kerroksessa löytyy wc-tiloja niin alaikäisille sallitulta puolelta kuin aidatulta baaripuolelta. Röökiä ei saa vetää vessoissa eikä enää edes baarissa, joten tämä klubi on savuton (vaikka savukone keikoilla joskus pössäytteleekin).

Baaritiski sijaitsee tavallaan lavan takana ja muodostaa Tanssisalin pienen puolen. Joskus keikkoja järjestetään pelkästään pienellä puolella baaritiskiä vastapäisessä nurkkauksessa olevalla pienellä lavalla. Normaaleina iltoina lavalla on mitä mukavin kierrätyssohvaryhmä, jolla kelpaa ottaa rennosti bändiä odotellessa. Baarialue jatkuu päälavan sivuun asti, mistä näet keikan kalja kädessäkin, mutta tiskiltä asti et.

Hätätilanteissa

Hädän sattuessa ei tarvitse hätääntyä. Järjestyksenvalvojamme sekä yleensäkin ottaen koko henkilökuntamme tietää mitä tehdä. Voit kääntyä henkilökunnan puoleen asiassa kuin asiassa, enemmin vaikka liian aikaisin kun liian myöhään. Esimerkiksi palohälytyksen sattuessa jengi saadaan loppuunmyytynä iltanakin ulos turvaan noin viidessä minuutissa, rauhallisesti liikkuen, ilman että kukaan joutuisi vaaraan.

Järjestyksenvalvojamme seuraavat myös yleisöä keikan aikana, ettei kenellekään käy huonosti kun oikein innostutaan tanssimaan bändin tahtiin.