JELMUN TELTTA NOUSEE YLÄKAUPUNGIN YÖHÖN SITTENKIN! LUVASSA TIMANTTINEN LIVEKIMARA!

Tanssisali Lutakon keikat järjestävä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry on mukana Yläkaupungin Yössä tänäkin vuonna. Tasokasta elävää musiikkia alkuillasta yömyöhään tarjoileva Jelmun tapahtumateltta nousee Jyväskylän yliopiston kampuksen kentälle osana perinteikästä kaupunkifestivaalia lauantaina 21. toukokuuta. Yläkaupungin Yö on ilmaistapahtuma, joten myös Jelmun teltan konsertit pääsee katsomaan ilman pääsymaksua. Teltan ohjelmisto on samaan aikaan sekä ajaton että ajankohtainen.

Jelmun teltan ajankohtaisinta antia ovat useita eri musiikkityylejä yhdistävä Pietarin Spektaakkeli ja jyväskyläinen rockjyrä Paha Kaksonen, jotka julkaisevat uudet albumit vielä huhtikuun aikana. Jukka Nousiainen uusi levy tuli saataville jo aiemmin keväällä kun taas Nousiaisen ohella suomirockin uuden sukupolven ylistetyimpiin nimiin lukeutuva Tiisu on ehtinyt tarjoilla vasta yhden singlen tulevalta toiselta albumiltaan.

Vuonna 2015 Yläkaupungin Yön Jelmun teltan viimeisenä esiintyjänä villitsi Nahkatakkiset Tytöt plays Dingo. Nyt samoilla tekijöillä on uusi projekti Lauantai Noin 14-15 Hittiä Plays Leevi And The Leavings, joka saa kunnian päättää teltan ohjelman 2016. Jelmun teltan vahvaa paikallisosaamista edustaa myös koukeroista suomenkielistä rockmusiikkia esittävä Akseli Hiltunen Psykoosissa. Artistikattauksen täydentää laulaja-lauluntekijä Pamela Sutra. Livemusiikin lomassa Jelmun teltassa soittavat DJ:t Soul Rokker ja Dynaamiittidaami.

Jelmun teltassa on anniskelua ja sisäänpääsyyn vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä. Jelmun teltta oli osana Yläkaupungin Yön ohjelmaa vuosina 1993-2005. Tapahtumateltta palasi kampuksen kentälle kymmenen vuoden tauon jälkeen vuonna 2015 Jelmun 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. ”Viime vuoden piti olla poikkeus, aiottiin palata mukaan aikaisintaan ehkä sitten kun Jelmulla on 30-vuotisjuhlat. Yläkaupungin Yön organisaatio sai kuitenkin suostuteltua meidät mukaan. Kun Ilokivikin on vielä remontissa niin Yössä on erityisestä tilausta Jelmun rockpainotteiselle ohjelmalle. Kivaahan se on kun saadaan tarjota ihmisille koko illaksi hyvää ohjelmaa pääsymaksutta.”, kertoo Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paananen. 

La 21.5.2016 Jelmun teltta @ Yläkaupungin Yö, Jyväskylä

17:00 ovet ja baari auki, DJ:t Soul Rokker & Dynamiittidaami

17:15 PAHA KAKSONEN

18:15 JUKKA NOUSIAINEN

19:15 AKSELI HILTUNEN PSYKOOSISSA

20:15 PIETARIN SPEKTAAKKELI

21:30 PAMELA SUTRA

22:45 TIISU

00:00 LAUANTAI NOIN 14-15 HITTIÄ PLAYS LEEVI AND THE LEAVINGS

01:30 valomerkki

Ei pääsymaksua. Ikäraja K-18.

www.jelmu.net

www.ylakaupunginyo.fi

TIISU

Suomirockin pelastajaksikin tituleerattu Tiisu julkaisi debyyttialbuminsa kesällä 2015. Seuraaja on jo työn alla ja ensimaistiainen uudelta levyltä on single ”Kuka sillä aasilla ratsastaa”. Viimeksi Tiisu nähtiin Jyväskylässä syksyllä loppuunmyydyllä Musta Kynnys -klubilla.

www.tiisu.fi

www.facebook.com/tiisuofficial

PIETARIN SPEKTAAKKELI

Pietarin Spektaakkelin kokoonpanoon kuuluvat hiphop-maailmassa kasvaneet kitaristi-laulaja Pietari, lyömäsoitintaiteilija Tykopaatti ja sukupolvea vanhempi basisti-sovittaja Mitja Tuurala. Jälkimmäinen on soittanut mm. J.Karjalaisen, Tuomari Nurmion ja Remun bändeissä. Pietarin Spektaakkelin musiikissa voi kuulla vaikutteita niin reggaesta, folkista, bluesista, mustalaismusiikista, rockabillystä kuin garagerockistakin. Uuuden Musiikin Kilpailustakin tutun yhtyeen toinen albumi ”Päivä kerrallaan” julkaistaan 29.4. 

www.facebook.com/pietari.spektaakkeli

JUKKA NOUSIAINEN

Räjäyttäjien laulaja-kitaristi Jukka Nousiaisen soolodebyytti ”Huonoa seuraa” ylsi kärkisijoille kun kriitikot ja musiikin ystävät listasivat vuoden 2014 parhaita levyjä. Odotettu ja onnistunut seuraaja julkaistiin kasettina keväällä 2016. Takuuviihdyttävä live-esiintyjä toimii niin soolona kuin bändinkin kanssa ja jokainen keikka on erilainen. Jelmun teltassa tämä poikkeuksellisen lahjakas jyväskyläläislähtöinen lauluntekijä esiintyy soolona.

http://jukkanousiainen.net

PAHA KAKSONEN

Jyväskyläläinen Paha Kaksonen hyökkää 22.4. julkaistavalla neljännellä albumillaan Kovaäänisten naisten kukkula suomenkielisen rockin eturintamaan sähkökitarat tanassa. Levyn vaikutteet on haettu muun muassa 1970-1980-lukujen taitteen klassisen hard rockin ja heavyn parista. Toki nelikkko kumartaa edelleen myös Turbonegron ja rosoisen punkräimeen alttarille. 

www.pahakaksonen.com

www.facebook.com/pahakaksonen

AKSELI HILTUNEN PSYKOOSISSA

Akseli Hiltusen soittaa taidemusiikkia vaan ei tekotaiteellista paskaa. Koukeroinen ja äkkiväärä musiikki tuo mieleen ainakin vanhan kunnon YUP:n. Jyväskylässä osataan soittaa ja uskalletaan olla erilaisia. Nimestään huolimatta lavalle nousee kokonainen bändi.

www.facebook.com/AkseliHiltunenVirallinen

LAUANTAI NOIN 14-15 HITTIÄ PLAYS LEEVI AND THE LEAVINGS 

Muun muassa indie-ihme Nancyn muusikoista koostuva tribuuttibändi tekee kunniaa Gösta Sundqvistin ikivihreille alkuperäissovituksia kunnioittaen. Bändi soittaa toisen ja hyvin mahdollisesti viimeisen keikkansa. Mustan Kynnyksen joulukuisen loppuunmyydyn esiintymisen todistaneet tietävät että nyt on tiedossa bileet ja yhteislaulusessiot, joita ei pidä missata!

PAMELA SUTRA

Laulaja-kitaristi-lauluntekijä.