KERUBIN JA LUTAKON YHTEINEN GARAGEFEST TAMMIKUUSSA

Mukana muun muassa Mikko Joensuu, Mirel Wagner ja Jukka Nousiainen

Image title

Garagefestiä vietetään nyt jo kolmatta kertaa sekä Jyväskylän Lutakossa että Joensuun Kerubissa tutulla paikalla tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Vuoden 2017 Garagefest kokoaa kumpaankin kaupunkiin yhden illan ajaksi vahvan kattauksen kotimaisen vaihtoehtorockkentän ajankohtaista parhaimmistoa. Ensin perjantaina 27. tammikuuta Kerubissa ja seuraavana iltana Lutakossa esiintyvät Mikko Joensuu, Mirel Wagner, Jukka Nousiainen, Juice Normaali, The Holy, Litku Klemetti & Tuntematon Numero ja Sakari Preuss. Ennakkoliput tulevat myyntiin keskiviikkona 16. marraskuuta.

Perjantaina 11.11. kunnianhimoisen Amen-levytrilogiansa toisen osan julkaissut Mikko Joensuu on ollut vuoden 2016 puhutuimpia ja kehutuimpia kotimaisia rock-artisteja. Joensuu keikkailee niin 15-henkisen kokoonpanon kanssa kuin soolonakin, mutta Garagefestissä lavalle astelee nelihenkinen bändi. Bändikokoonpanolla Garagefestissä nähdään myös festivaalin vakiovieras Jukka Nousiainen, joka viimeksi esiintyi Garagefestissä yksin ja kaksi vuotta sitten Jytämimmien kanssa. Jukka Nousiainenkin on vastikään julkaissut toisen sooloalbuminsa, joka on ensimmäisen tapaan saanut ylistävän vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin.

Kansainvälisestikin kiinnostava, maineikkaalle Sub Pop -merkille viimeisimmän albuminsa levyttänyt laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner tuo Garagefestin ohjelmaan väkevän annoksen tummissa vesissä seilaavaa bluesfolkia. Festivaalin punk-osastoa taas edustaa superkokoonpano Juice Normaali, jossa mukana ovat mm. Joni Ekman ja Teemu Bergman. Joensuulainen laulaja-lauluntekijä Sakari Preuss on saanut huomiota muun muassa tulkitsemalla Bergmanin Pää Kii -yhtyeen ”Nyt skipataan kahvit” -biisin akustisena versiona. Jyväskylästä mukana on balalaikka-vetoinen rockyhtye Litku Klemetti & Tuntematon Numero, joka keväisen debyyttialbuminsa myötä päätyi esiintymään muun muassa Flow-festareille. Garagefestin täydentää isoilla kitaravalleilla ja kahdella rumpusetillä varustettu The Holy, joka pokkasi lokakuussa itselleen Suomen rock-klubien liiton myöntämän Tankki täyteen -tunnustuspalkinnon.

GARAGEFEST 2017

Pe 27.1. Kerubi, Joensuu & La 28.1. Lutakko, Jyväskylä

MIKKO JOENSUU www.mikkojoensuu.net

MIREL WAGNER www.mirelwagner.com

JUKKA NOUSIAINEN jukkanousiainen.net

JUICE NORMAALI

THE HOLY www.facebook.com/theholyhki

LITKU KLEMETTI & TUNTEMATON NUMERO www.facebook.com/litkuyhtye

SAKARI PREUSS www.facebook.com/Sakari.Preuss

Ennakkoliput alkaen 18 euroa (Jelmun ja Joensuun Popmuusikoiden jäsenet sekä Kerubin kanta-asiakkaat 15 euroa). Liput ovelta 20 euroa.

Ennakkomyyntipaikat, Kerubi: Tiketti, Kerubi.fi ja Levy-Eskot

Ennakkomyyntipaikat, Lutakko: Lippupiste, Jelmu.net ja Tiketti

Liput tulevat myyntiin ke 16.11. klo 9

Ikäraja: K-18