LUTAKKO JO KAHDEKSATTA KERTAA LIEKEISSÄ ELOKUUSSA

Tunteella ja taidolla jo vuodesta 2006 tehdyn hienon ja täyteläisen Lutakko Liekeissä -festivaalin kahdeksas vuosikertasekoitus tarjoillaan lauantaina 31. elokuuta. Tanssisali Lutakon ympäristön rakennustöistä johtunut festivaalin lopettamisuhka on väistynyt ja tulevaisuus siltä osin ainakin toistaiseksi valoisa. Festivaali jatkaa omaksumallaan punk-linjalla, löytäen punkkia tällä kertaa muun muassa niin hihphopista, jazzista kuin metallistakin.

Tämän vuoden ohjelmiston harvinaisimpana herkkuna nähdään grindcorella vuonna 1988 aloittanut, mutta sittemin laajempaan vaihtoehtorockilmaisuun siirtynyt kulttiyhtye XYSMA. Vuonna 1998 aktiiviuransa lopettanut bändi tekee kesällä Lotto-albuminsa uudelleenjulkaisun johdosta vain muutamia comeback-keikkoja. Liekeissä soittavat myös Todellisuuden mestari -albumin toukokuun alussa julkaiseva surmacore-partio RYTMIHÄIRIÖ, elämänsä vedossa oleva hardcore-legenda TERVEET KÄDET, Jyväskylän tuorein vientituote, thrash/speed metal -ryhmä LOST SOCIETY, punkisti hardrockaava BALTIMOR, sekä punk-yhtyeet YDINPERHE ja NEUROOTTISET PELIMANNIT.

Ensimmäistä kertaa Lutakko Liekeissä -festivaalin lavalle nousee myös hiphop- ja jazz-artisteja: LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI tuuttaa yhteiskuntakriittisillä lyriikoilla höystettyä hiphoppia isolla kokoonpanolla. Suomen paras jazz-yhtye Black Motor ja maan rap-artistien eturiviin Laineen Kasperin lailla kuuluva Hannibal ovat yhdistäneet voimansa ja esiintyvät Lutakossa yhdessä nimellä BLACK MOTOR HANNIBAL.

Lutakko Liekeissä -ohjelmisto täydentyy vielä muutamalla nimellä, koko ohjelma julkaistaan kesäkuun alussa. Ennakkolipunmyynti alkaa torstaina 2.5. Lutakon nettikaupassa (www.jelmu.net) ja Tiketissä. Lipunhinta on 25 euroa. Tiketistä ostettaessa lipunhintaan lisätään toimituskulut alkaen 1,5€. Lutakon nettikaupassa on myös myynnissä 15 euron hintaisia lippuja Jelmu ry:n jäsenille.

LUTAKKO LIEKEISSÄ 2013
Aika: La 31.8.2013
Paikka: Tanssisali Lutakko & Lutakon piha, Jyväskylä
Varmistuneet esiintyjät: Xysma, Rytmihäriö, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Terveet Kädet, Lost Society, Black Motor Hannibal, Ydinperhe, Baltimor, Neuroottiset Pelimannit
Ikäraja: Ei ikärajaa
Järjestäjä: Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry
Ennakkoliput: 25€ Jelmu.net & Tiketti. Jelmu.net myy myös 15€ lippuja Jelmun jäsenille. Tiketistä ostettaessa lipunhintaan lisätään toimituskulut, alkaen 1,5€. Liput tulevat myyntiin torstaina 2.5.

Lutakko Liekeissä
Tanssisali Lutakko
Lutakonaukio 3
40100 Jyväskylä
info@jelmu.net
www.lutakkofestival.com
www.facebook.com/lutakkofestival