Off Road Festival 2022

pe 16.9. - la 17.9.
K-18

LOPPUUNMYYTY!

ORANSSI PAZUZU, XYSMA, SPIRITUAL FRONT [IT] plays The Smiths + Classics, MURHEENLAAKSO plays Mana Mana, 偏執症者 (Paranoid) [SE], SKEPTICISM, HEBOSAGIL, SEREMONIA, MARA BALLS, DEMONIC DEATH JUDGE, KALEIDOBOLT, KAUKOLAMPI, VVORSE, HAVAS

Aikataulut:

Pe 16.9. klo 19-02

Iso lava

19:30 SKEPTICISM

21:15 MURHEENLAAKSO

23:00 偏執症者 (Paranoid)

00:30 XYSMA

Pieni lava

20:30 VVORSE

22:15 HEBOSAGIL

23:45 DEMONIC DEATH JUDGE

La 17.9. klo 19-02

Iso lava

19:30 KAUKOLAMPI

20:45 SEREMONIA

22:15 SPIRITUAL FRONT

00:15 ORANSSI PAZUZU

Pieni lava

20:15 HAVAS

21:30 KALEIDOBOLT

23:30 MARA BALLS


*****

Tiedote 1.9.2022

Kaukolampi lisätty Off Road Festivalin ohjelmaan

Vuosien uran mm. Opel Bastards- ja K-X-P-yhtyeissä tehneen Timo Kaukolammen soolotuotanto on tummanpuhuvaa ja dystooppista analogiteknoa ja ambientia. Minimalistisen elektronisen tuotannon superosaajan sävellyksiä kuullaan myös useissa menestyselokuvissa ja -sarjoissa kuten kansainvälisessä Mister8- ja kotimaisessa Jälkeläiset-sarjoissa. Kaukolampi työstää paraikaa toista soololevyään.

Kaukolampi esiintyy festivaalin lauantaissa 17.9. koko Suomen kiertueensa peruneen Rosalie Cunninghamin sijaan. Kaukolammen piti esiintyä Lutakossa jo helmikuussa Oranssi Pazuzun lämmittelijänä. Nyt avautui mahdollisuus esiintyä Off Roadissa samana päivänä kuin Oranssi Pazuzu. Helmikuun Pazuzu-keikalle ostetut palauttamattomat liput käyvät edelleen sellaisenaan Off Road -lauantaille. Festivaalin kahden ja yhden päivän liput ovat myynnissä Lippupisteellä ja Jelmun sivuilla.

Tiedote 10.6.2022:

Off Road Festivalin ohjelma on valmis: Rosalie Cunningham, Skepticism, Demonic Death Judge ja Havas viimeistelevät kattauksen!

16.-17. syyskuuta Lutakon Off Road Festivalilla nähdään kaikkiaan 14 kokoonpanoa kahden päivän aikana kahdella lavalla. Kotimaisista nimistä sisätapahtumassa mukana ovat mm. Xysma, Oranssi Pazuzu, Murheenlaakso sekä tuoreimpina kiinnityksinä Skepticism, Demonic Death Judge ja Havas. Kansainvälistä väriä vaihtoehtorockjuhliin tuovat italialainen Spiritual Front ja ruotsalainen 偏執症者 (Paranoid) sekä viimeisimpänä lisäyksenä englantilainen Rosalie Cunningham.

Klassisen psykerockin, progen ja folkin välimaastossa operoiva, Pursonin keulilta tunnettu laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Rosalie Cunningham on rocktähti. Okkulttisen rockin kuningattareksi tituleerattu Cunningham huokuu vaivatonta karismaa ja hiljaista itseluottamusta. Hänen musiikkinsa on huolellisesti, mutta rakkaudella suunniteltu räjäyttämään tajuntasi. Pandemian aikana Cunningham sävelsi kumppaninsa Rosco Wilsonin kanssa helmikuussa 2022 julkaistun sooloalbumin Two Piece Puzzle. Vangitseva ja maailmanlaajuisesti ylistetty sooloalbumi on huumaava sekoitus psykedeliaa, dramatiikkaa ja teatraalisuutta. Classic Rock Magazinen sanoin: "Jos Kate Bush ja The Beatles saisivat lapsen, se olisi Rosalie Cunningham".

Maailmanlaajuista kulttisuosiota nauttiva funeral doom -pioneeri Skepticism keikkailee harvakseltaan ja harvoistakin keikkareissuista merkittävä osa suuntautuu maamme rajojen ulkopuolelle. Lutakossa yhtye on nähty kolmetoista vuotta sitten, joten aika on vähintäänkin kypsä paluulle. Viime vuonna Skepticismin olemassaoloa tuli täyteen kolme vuosikymmentä ja Svart Records julkaisi yhtyeen kuudennen albumin Companion. Imperiumi päättää arvionsa levystä näin: ”Tämä ei ole musisointia valtavirralle edes metallin mittapuulla vaan Skepticismiä Skepticism-faneille. Jos se ei riitä, vika ei välttämättä ole bändissä.”

"Suomen Kotka on kuin sipsiä silmille" on usein kuultu kansanviisaus ja sitä jatkaen on kotkalainen Demonic Death Judge kuin rikinkatkuinen dippi korvakäytäville. Neuvostoliiton kokoisen pörinäsyöverin groove on psykedeelinen, laittoman kiihkeä ja pahaenteinen kuin Aarnion häävalssi.Tättä on slutke.

Havas on nykyisessä muodossaan syksystä 2018 asti toiminut keskisuomalainen vaihtoehtorock- kvartetti. Bändillä on työn alla ”Reset Rock”- nimeä kantava debyyttipitkäsoitto, joka tulee julkaistavaksi myöhemmin määrittyvässä muodossa ja ajankohdassa kuluvaa vuotta. Yhtyeen niin ikään ensimmäinen live-esiintyminen tapahtuu Lutakon Off Road- festivaaleilla syyskuussa.

Kahden päivän ennakkoliput Off Road Festivaaliin ovat myynnissä osoitteissa www.jelmu.net ja www.lippu.fi.

*****

Tiedote 16.5.2022: 

偏執症者 (Paranoid), Hebosagil, Mara Balls, Kaleidobolt ja Vvorse – Off Road Festivalin ohjelma täydentyy

- Spiritual Front, Oranssi Pazuzu, Xysma, Murheenlaakso ja Seremonia saavat seuraa syyskuun puoliväliin

16.-17. syyskuuta Lutakossa Lutakossa järjestettävän Off Road Festivalin ohjelmisto täydentyy viidellä nimellä. Aiemmin julkaistun italialaisen neo folkin kulttinimi Spiritual Frontin lisäksi ulkomailta tapahtumaan saapuu ruotsalainen 偏執症者 (Paranoid). Kotimaisina uutuuksina osallistujalistasta löytyvät Hebosagil, Mara Balls, Kaleidobolt ja Vvorse.

偏執症者 (Paranoid) on frösöniläinen hardcore punk-trio, jonka äänivallissa kuuluu kaikuja niin fennoskandian kuin japaninkin hardcorepunkin perinteistä, sekä myös 80-lukuisesta heavy metallista. Monella tapaa äärimmäinen bändi vierailee Jyväskylässä ja Lutakossa nyt ensimmäistä kertaa 10-vuotisbileidensä aattona. Parinkymmenen julkaistun äänitteen välille mahtuu tyylillisesti erilaista materiaalia, mutta yksi elementti pysyy soundin ytimessä: saatanallinen melu!

Arktista hysteriaa säkenöivän oululaisen Hebosagilin taival on kulkenut nuoruuden vimmaisesta thrashistä murjovan sludgen ja noise rock soundin kautta jopa iskelmälliseen ja pop-vaikutteiseen herkkyyteen. Yhtye on nyt solminut levytyssopimuksen Svart Recordsin kanssa ja helmikuussa 2022 levykauppoihin ilmestyi viides Hebosagil-albumi Yössä. 

Myös helsinkiläinen voimatrio Kaleidobolt julkaisi Svart Recordsin kautta uuden albumin keväällä 2022. Kaleidoboltin progressiivisia biisirakenteita, murskaavia riffejä ja psykedeelisiä äänimaisemia kuullaan toukokuun mittaisella Euroopan kiertueella, mutta syksyllä bändi ehtii vihdoin Suomen Jyväskylään.

Mara Balls sijoittuu Kaleidoboltin tapaan kategoriaan ”voimatrio”. Bändi julkaisee pitkään odotetun kolmannen studioalbuminsa Maranormaali ilmiö kesäkuussa 2022 ja aktivoituu levyn myötä takaisin lavoille ja pääsee taas tutkimaan ja ilmentämään sitä ihmeellistä, maranormaalia ilmiötä, mikä tapahtuu kun bändi ja yleisö törmää ja iskee kipinää.

Metallista crust hardcorea murjova Vvorse tuo jyväskyläisväriä Off Road Festivaliin ja se väri on tässä tapauksessa musta. Synkkyyttä sykkivä Kurjien Elegia -albumi julkaistiin alkuvuodesta 2022.

Off Road Festivalin ohjelmistoon on nyt julkaistu 10 esiintyjää ja muutama lisää on vielä luvassa. Kahden päivän ennakkoliput ovat myynnissä osoitteissa www.jelmu.net ja www.lippu.fi.

*****

Tiedote 29.3.2022: 

Spiritual Front vahvistaa Off Road Festivalin kattausta

Italialainen kulttisuosikki Spiritual Front esiintyy lauantaina 17.9. Lutakon Off Road Festivalissa osana uuden Spiritual Front plays The Smiths -albuminsa julkaisua. Bändi ei ole aiemmin esiintynyt Jyväskylässä.

Ensimmäinen osuus keikasta on omistettu uuden albumin teemassa The Smithsille ja yleisö tulee kuulemaan klassikkoja kuten: Ask, Still ill, There is a light that never goes out, Barbarism begins at home, Shoplifters of the world unite ja monia muita. Toinen puolisko keikasta on omistettu Spiritual Frontin omalle tuotannolle the best of Spiritual Front -hengessä ja silloin tullaan kuulemaan omien sanojensa mukaan nihililististä suicide poppia soittavan yhtyeen hittejä 20 vuoden ajalta.

Off Road Festival järjestetään 16.-17.9.2022 ja aiemmin julkaistut esiintyjät ovat Oranssi Pazuzu, Xysma, Murheenlaakso plays Mana Mana sekä Seremonia. Kahden päivän liput ovat myynnissä osoitteissa www.jelmu.net ja www.lippu.fi/lutakko. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin kun festivaalin koko kattaus on julkaistu. Ohjelma täydentyy vielä useilla nimillä.

*****

Tiedote 4.2.2022: 

Off Road Festival Lutakkoon syyskuussa - Mukana Oranssi Pazuzu, Xysma, Murheenlaakso ja Seremonia

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Off Road Festival vie kuulijan elämysmatkalle pääasiassa vaihtoehtomusiikin hämyisemmille ja raskaskulkuisemmille sivupoluille 16.-17. syyskuuta Jyväskylän Tanssisali Lutakossa. Sisäfestivaalin neljä ensimmäistä kiinnitystä ovat kotimaiset Oranssi Pazuzu, Xysma, Murheenlaakso ja Seremonia.

80-luvun lopulla perustettu Xysma eteni vuosikymmenen kestäneellä aktiiviurallaan nopeaan tahtiin tyylilajista toiseen: viiden albumin aikana bändin primitiivinen grindcore muovautui surisevan stoner rockin kautta kohti kevyempää vaihtoehtorock-ilmaisua. Vuosien saatossa Xysma on noussut kansainvälisen kulttibändin asemaan, ja yhtyeen levyistä on tullut kalliita keräilykappaleita. Edellisen kerran Xysma esiintyi vuonna 2013 bändin ”Lotto”-klassikkoalbumin uusintajulkaisun kunniaksi. Xysman kolmannessa tulemisessa yhtyeen 30-vuotista uraa juhlistavat Janitor (laulu), Olli Nurminen (kitara), Teppo Pulli (rummut), Kalle Taivainen (basso) ja Janne Lastumäki (koskettimet). 

Vuonna 2007 perustetun Oranssi Pazuzun musiikki on harvinaislaatuinen kudelma black metallin sekä psykedeelisen ja progressiivisen rockin aineksia. Kieroutuneen synkkyyden ja hypnoottisen tunnelmallisuuden omaperäinen yhdistelmä toimii pohjasoundina yhtyeen alati uudistuvalle tuotannolle, jota ryydittävät äärimetallille uskolliset raa’at suomenkieliset vokaalit. 

Yhtyeen läpimurtoalbumi ”Värähtelijä” julkaistiin vuonna 2016. Sen seuraajaksi vuonna 2020 ilmestynyt Nuclear Blastin julkaisema ”Mestarin kynsi” oli kansainvälinen arvostelumenestys, joka keräsi pitkiä tähtiriviä niin Metal Hammerin, Distorted Soundin kuin Kerrangin arvioissa.

Otra Romppasen johtaman Mana Mana -miehistöisen Murheenlaakson piti juhlistaa jo kaksi vuotta sitten Mana Manan 30-vuotiasta Totuus palaa -klassikkoalbumia. Juhlakiertue toteutuu vihdoin syksyllä 2022 ja kiertueen Jyväskylän keikka koetaan osana Off Road -festivaalia. Oman käden kautta vuonna 1991 menehtyneen laulaja-biisintekijä Jouni Mömmön vereslihaiset tekstit ja Otran luoma raskaan psykedeelinen kitaravallisoundi ovat jättäneet jälkensä niin suomalaiseen rocklyriikkaan kuin sävelmaailmaankin.

Suomen nerokkain psykejytäbändi Seremonia julkaisi tänään perjantaina 4.2.2022 viidennen pitkäsoittonsa Neonlusifer. Yhtyeen edellinen, synkeästi hippeilevä mestariteos Pahuuden äänet ilmestyi vuonna 2016. Pitkäksi venähtäneen julkaisutauon jälkeen yhtye tarjoilee vaarallisen koukuttavaksi tiivistettyä versiota tavaramerkkisoundistaan, ja availee kokonaan uusia tajunnan ovia. Äkäinen fuzz-riffittely, mielenvikainen rumpumyllytys ja tarttuvan simppeleiden rokkibiisien rakosista ryöpsähtelevät ihmeelliset rutinat, vinkunat, suhinat ja kolinat kuorrutetaan Noora Federleyn kuulailla kummitusvokaaleilla.  

Lutakossa joitakin vuosia sitten järjestettyjen Off Road Club -iltojen uudestisyntynyt isoveli Off Road Festival oli alunperin kalenterissa jo Lutakon 30-vuotisjuhlavuonna 2020, mutta tuolloin tapahtuma peruuntui pandemian vuoksi jo ennen kuin sitä ehdittiin edes julkistaa. Pitkän hautomisen jälkeen tapahtumasta voidaan vihdoin kertoa maailmalle ja kahden päivän festivaaliliput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä (lippu.fi) ja Lutakon verkkosivuilla (jelmu.net). Ohjelmaan on kevään aikana luvassa kansainvälisiäkin lisäyksiä.

*****

OFF ROAD FESTIVAL 2022

16.-17.9. Tanssisali Lutakko, Jyväskylä

Klo 18-02, ikäraja 18 vuotta

 

Pe:

XYSMA

MURHEENLAAKSO plays MANA MANA

偏執症者 (Paranoid) [SE]

SKEPTICISM

HEBOSAGIL

DEMONIC DEATH JUDGE

VVORSE

La:

ORANSSI PAZUZU

SPIRITUAL FRONT plays THE SMITHS + classics [IT]

SEREMONIA

MARA BALLS

KALEIDOBOLT

KAUKOLAMPI

HAVAS

2pv ennakkoliput alk. 40€ (Jelmun jäsenet 30€) / ovi 45€

1pv ennakkoliput 22€ / ovi 25€ 

https://www.jelmu.net/off-road-festival-2022

https://www.lippu.fi/off-road-festival

FB event: https://www.facebook.com/events/497618588400135