Roots Of Love plays the music of Jimi Hendrix 21

to 30.11.
19-02
K-18

Veikkauksen "Kaveri mukaan"-keikka. Etuhintaiset liput: VEIKKAUS.FI/KAVERIMUKAAN

Esiintyjät:

Sähkökitaristi, säveltäjä ja laulaja/lauluntekijä Jimi Hendrix (1942–1970) toivoi, että hänen musiikkiaan tulkittaisiin mitä erilaisin lähestymistavoin, jotta se eläisi tässä ajassa.

Pitkän linjan muusikoista muodostettu Roots of Love on julkaissut virallisesti ensimmäisen Suomessa ja Pohjoismaissa tuotetun Jimi Hendrix-tribuuttialbumin nimeltä Personal Contact.

Sen juuret alkoivat kasvaa Ikaalisten musiikkileirillä jo vuosia sitten, kun haitaristi Pale Saarinen sai vision Hendrixin musiikin ja harmonikan yhdistämisestä.

– Tarttuessani kaksiriviseen aikoinani Rääkkylän kansanmusiikkileirillä, en olisi ikinä uskonut, että jonkun käsissä haitari voi olla niin rock.

Palen käsissä se on, Roots of Love -yhtyeen laulaja Reeta Vestman kertoi.

Vestman muistetaan maineikkaan Husky Rescue -yhtyeen laulajana. Tätä ennen hän on vaikuttanut levyillä ja keikoilla Anna Kuoppamäen Wilmassa taustalaulaja-kosketinsoittajana, julkaissut oman soololevyn ja vieraillut Bomfunk Mc's:n, Pepe De Luxen ja Olavi Uusivirran produktioissa, kuten myös useissa menestysmusikaaleissa.

– Rakastan bändimme juurevaa ja rouheaa soitantaa ja Palen uskomattoman hienoja sovituksia. Henki levyä tehdessä oli ainutlaatuinen, Reeta kertoo.

Roots of Loven live-esiintymisiä on kehuttu paljon. 

– Hendrixin erinomaisuus paljastuu siinä, että biisit toimivat bändikokoonpanolla, suurella orkesterilla, kuten akustisestikin. Neron työtä on suuri kunnia jatkaa, Roots of Love -muusikot sanovat.

Band of Gypsys ja The Jimi Hendrix Experience -muusikko, basisti Billy Cox (s.1941) otti spontaanisesti yhteyttä bändiin ja diggaa Roots of Lovea ja heidän levyn lähestymistapoja. Kulttuuritalon loppuunmyyty lähes 4 tunnin Experience-mammuttikonsertti oli ainutlaatuinen ja sykähdyttävä, jonka taiteellisena tuottajana oli Pale Saarinen.

– Jimi modernisoi bluesin, soulin ja rockin käsitettä. Hänen juurimusiikissaan oli kaikkea - herkkyyttä, rajuutta, spirituaalisuutta. Henkka lisäsi jännitteitä psykedelian kautta. Hendrix kykeni luoda crossover-tuotantoa ja hän puhuttelee tänäkin päivänä mitä erilaisempia soittajia, kuten myös jazzin ja klassisen puolen muusikoita, Pale sanoo.

ROOTS OF LOVE

Reeta Vestman - laulu

Anssi Nykänen - rummut, perkussiot

Ape Anttila - basso

Pale Saarinen - haitari

Tuomas Metsberg - kitarat

Harri Taittonen - Hammond B3, kosketinsoittimet

Miksaaja - Markus Bonsdorff

Image title
Etuhintaiset liput: veikkaus.fi/kaverimukaan