Sään suosima Lutakko Liekeissä -festivaali saavutti yleisötavoitteensa

Kahdeksas Lutakko Liekeissä -festivaali vietettiin mukavassa syyskesäsäässä. Iltapäivän lämmön ja auringonpaisteen vaihtuessa pimeään viilenevään iltaan muuttui musiikkitarjonnan painopiste nopeampaan ja raskaampaan, Rytmihäiriön ja Lost Societyn energisten esiintymisten ja energisen yleisön huipentaessa illan.

Punkin ja muun vaihtoehtorockin ohessa kuultiin tänä vuonna Liekkien ohjelmassa ensi kertaa myös hiphoppia ja jazzia, Asan ja Black Motor Hannibalin muodossa. Flesh Roxonin ja kanadalaisen The Brainsin myötä Liekeissä nähtiin nyt myös psychobilly-bändejä. Uudet genrevaltaukset istuivat sulavasti Liekkien linjaan ja kaikille esiintyjille riitti katsojia. Iltapäivän ensimmäisten tuntien aikana yleisöä valui festivaalialueelle verkkaiseen tahtiin, mutta illan aikana kävijämäärä ylsi tavoitteeseen eli 700:aan myytyyn lippuun, mikä on saman verran kuin vuotta aiemmin. Vieraat ja artistit mukaanlukien kokonaiskävijämäärä oli noin 900.

Tanssisali Lutakon kesätauko on nyt virallisesti päättynyt ja syyskausi saatu käyntiin. Tanssisali Lutakon syyskauden tähän mennessä julkaistu ohjelma on nähtävissä Jelmun nettisivuilla osoitteessa https://www.jelmu.net