ENNÄTYSKUUMA GARAGEFEST TULOSSA – YLI 27 VUODEN ODOTUS PALKITAAN

Historian ensimmäiset konsertit soivat Jyväskylän Tanssisali Lutakossa syksyllä 1990. Siitä lähtien talossa on koettu lukuisia hikisiä keikkailtoja, kun tuhannet bändit ja miljoonat katsojat ovat kohdanneet toisensa elävän musiikin ilojen äärellä. Reilun 27 vuoden aikana yleisöltä on saatu paljon palautetta ja muun muassa suurin piirtein kaikkia maailman artisteja on toivottu Lutakkoon keikalle. Yksi toive on kuitenkin ollut ylitse muiden ja se on kuultu baaritiskillä lähes jokaisena iltana useampaan kertaan: ”Saisko jäitä?” Nyt, tammikuussa 2018, toiveisiin vastataan vihdoin. Lutakkoon on hankittu JÄÄPALAKONE!

Jatkossa voit siis saada Lutakossakin lonkeroosi, kokikseesi tai muuhun juomaasi myös jääpaloja. Tositoimiin uusi masiina pääsee 26.-27. tammikuuta järjestettävän Garagefestin aikana. Tanssisali Lutakon ravintolapäällikkö Teppo Laine kertoo koneen tulevan todelliseen tarpeeseen: ”Garagefestin ohjelma on tänä vuonna erityisen kuuma, jopa niin kuuma että oli pakko vihdoin hankkia jääpalakone Lutakkoon, jotta festaritunnelmaa voidaan ylikuumenemisen välttämiseksi viilentää jääkylmilla juomilla”

Garagefestissä soittaa kahden illan aikana kahdella lavalla yhteensä kaksitoista vaihtoehtoisen rockmusiikin eri laitoja edustavaa kokoonpanoa. Ajankohtaisinta antia edustavat Lasten Hautausmaa ja Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, jotka kummatkin julkaisevat uudet albuminsa huomenna perjantaina 19. tammikuuta. 

Ruotsalaisväriä ohjelmaan tuovat ensimmäisen Suomen keikkansa soittava dream pop –vaikutteista post punkia soittava Makthaverskan sekä sarjamurhaajateemaan viehättynyt garagerock-yhtye The Dahmers. Musablogien ja muun muassa Pitchfork-musiikkimedian kautta laajemman yleisön tietoisuuteen ponnistanut Makthaverskan julkaisi vuonna 2017 kolmannen albuminsa ”III” ja The Dahmers debyyttinsä ”In The Dead Of Night”.

Vuoden 2018 Garagefestissä esiintvät lisäksi Grave Pleasures, Death Hawks, Talmud Beach ja Faarao Pirttikangas, Yari, Jess And The Ancient Ones, Kuudes Silmä, Antero Lindgren ja Black Magic Six.

Garagefest järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuun Kerubissa vuonna 2014. Seuraavana vuonna festivaali toteutettiin samanaikaisesti myös Lutakossa. Katkeamaton yhteistyö jatkuu myös 2018: Kerubissa festivaali järjestetään tällä kertaa yksipäiväisenä suppeammalla ohjelmistolla perjantaina 26.1. 

https://www.instagram.com/p/BeDeWyXg_7l

GARAGEFEST JYVÄSKYLÄ 2018 www.facebook.com/events/461760770892149

Pe 26.1.:

ANTERO LINDGREN www.facebook.com/AnteroLindgren

BLACK MAGIC SIX www.facebook.com/blackmagicsix

DEATH HAWKS www.facebook.com/deathhawks

GRAVE PLEASURES www.facebook.com/gravepleasvres

KUUDES SILMÄ www.facebook.com/KuudesSilma

MAKTHAVERSKAN (SWE) www.facebook.com/makthaverskanofficial

La 27.1.:

HAVE YOU EVER SEEN THE JANE FONDA AEROBIC VHS? www.facebook.com/janefondaaerobicvhs

JESS AND THE ANCIENT ONES www.facebook.com/jessandtheancientones

LASTEN HAUTAUSMAA www.facebook.com/lastenhautausmaa

TALMUD BEACH JA FAARAO PIRTTIKANGAS www.facebook.com/talmud.beach1

THE DAHMERS www.facebook.com/Dahmers

YARI www.facebook.com/yarivirallinen

Kahden päivän ennakkoliput alkaen 24 euroa (Jelmun jäsenet 20 euroa). 

Yhden päivän liput 16 euroa vain ovelta.

Ennakkomyyntipaikat: jelmu.net & lippu.fi

Ikäraja 18 vuotta