ILMAISEKSI LAUANTAINA: AAVIKKO, MARTTI SERVO, ELIAS GOULD, HUORA...

La 20.5.2017 klo 17-02 Jelmun Teltta @ Yläkaupungin Yö: Aavikko, Martti Servo & Napander, Huora, Elias Gould, Sehr Schnell, Kalevauva.fi, Kynnet, Trio Elbanna/Tuliniemi/Halttunen

Lauantaina järjestetään Jyväskylässä perinteinen Yläkaupungin Yö -festivaali ja Lutakon väki osallistuu rientoon jälleen pystyttämällä tapahtumateltan yliopiston kampuksen kentälle. Teltassa nähdään monipuolinen kattaus elävää musiikkia. Paikalle kannattaa saapua jo heti klo 17 jälkeen sillä ohjelman avaa Youtubestakin tuttu hittiduo Kalevauva.fi.

Myöhemmin illalla tarjolla on ”Siilinjärven Kraftwerk” eli Aavikko, iskelmän uudistaja Martti Servo & Napander, punk-yhtyeet Huora ja Sehr Schnell, näyttelijänäkin kunnostautunut nouseva pop/rock-artisti Elias Gould, ajankohtainen vaihtoehtorockia soittava Kynnet ja Lost Societyn laulaja-kitaristin ja kumppaneidensa Trio Elbanna/Tuliniemi/Halttunen.

La 20.5.2017 Jelmun teltta @ Yläkaupungin Yö, Jyväskylä

17:00 ovet ja baari auki

17:30 KALEVAUVA.FI

18:15 TRIO ELBANNA/TULINIEMI/HALTTUNEN

19:15 KYNNET

20:00 ELIAS GOULD

21:00 SEHR SCHNELL

21:45 HUORA

22:45 MARTTI SERVO & NAPANDER

00:00 AAVIKKO

01:30 valomerkki

Ei pääsymaksua. Ikäraja K-18.

www.jelmu.net

www.ylakaupunginyo.fi

AAVIKKO

Syntetisaattoriyhtye Aavikko perustettiin yli 20 vuotta sitten Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa, musikaalisesti luovien ja idearikkaiden, tuolloin vielä teini-ikäisten poikien toimesta. Kuluneiden vuosien aikana Aavikko on pitänyt lukuisia konsertteja sekä kiertueita ympäri maailmaa ja saavuttanut ystäviä eri ikiä ja sukupuolia edustavista kansalaisista. Yhtye on tunnettu myös useista television viihdeohjelmiin tekemistään tarttuvista tunnusmusiikeista. Yhtye saa keikoillaan aina yleisön hien pintaan.

www.facebook.com/AavikkoOfficial

ELIAS GOULD

Kitaravetoista, brittityylistä indie-rockia tekevä Elias Gould on helsinkiläinen singer-songwriter. Ennen soolouraansa Gould soitti rumpuja One of the Pigeons ja Spectral Rays yhtyeissä sekä keikkaili muun muassa Ronyan, Graciaksen, Noah Kinin ja Hätä-Miikkan kanssa. Elias Gouldin ensimmäinen EP julkaistiin helmikuussa 2016 ja sen ensisinkku Huvilakatu keväällä 2015. Pienestä lapsesta asti näyttelijän urasta haaveillut Gould on teatteri-ihmisille tuttu Kansalliteatterin ja Ilves-teatterin lavoilta. Elokuvaväki on voinut bongata PME:n uusimman kiinnityksen muun muassa Miss Farkku Suomessa (2012), Hyväntekijässä (2014) tai Paratiisissa (2011). Näytteleminen jäi taustalle, kun tämä nuori helsinkiläinen päätti keskittää kaiken energiansa hänen rakkaaseen harrastukseensa – musiikkiin. Lahjakas laulaja-lauluntekijä pyöri pitkään suomirap-kuvioissa, vaikka onkin pohjimmiltaan täysiverinen rockmies. Rap-estetiikka ja -vaikutteet kuuluvat kuitenkin Gouldin sanoituksissa ja paikoin laulutyylissä.

www.facebook.com/eliasgouldvirallinen

HUORA

Huora on tamperelainen punkin, rokin ja metallin seoksesta oman soundinsa luonut yhtye. Debyytti EP:ltä lohkaistun "Kovia ja Kiljua" -biisin musiikkivideo sai ensi-iltansa kesäkuun 2016 alussa ja se kiteyttää bändistä olennaisen: Huora ei niiaile, kumartele, kaunistele, kysele lupia, anele hyväksyntää tai laskelmoi mitään. Yhtyeen vilpitön aitous kuuluu ja näkyy. Huora kulkee nyt ja aina omaa polkuaan, virnistää leveästi, näyttää sentteriä ja huutaa: ”Vedetään ny saatana!” Debyyttialbumi ”Hukutaan paskaan” julkaistiin maaliskuussa.

www.facebook.com/Huoraofficial

KALEVAUVA.FI

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta – vauva.fi-foorumilta. Kappaleiden sanoitukset ovat napattu tältä internetin suositulta keskustelupalstalta ja sävelletty yhtyeen toimesta tunnelman mukaiseksi. Kalevauva.fi antaa nettikansan syville riville kauniin äänen, yhtyeen sulosävelten säestämänä vauvafoorumin kommentit näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Helsingin sanomat tituleerasi Kalevauvaa “kesän 2016 ehkä puhutuimmaksi bändiksi” ja yhtyettä onkin haastateltu eri medioissa aina Ylen Aamu-tv:stä Iltasanomiin ja Radio rockista Iltalehteen.

https://www.facebook.com/kalevauva.fi

KYNNET

Kynnet on Hopeajärvestä, Love Sportista ja monista muista yhtyeistään tutuksi tulleen Teemu Tannerin sooloprojekti. Kynnet-yhtyeen viisihenkisen livekokoonpanon kohdalla voidaan puhua jo jonkinlaisesta superkokoonpanosta. Yhtyeen jäsenten muita yhtyeitä ovat mm. Charm Bags, French Films, Seksihullut, Sofa Pets ja Teksti-TV 666. Kynsien ensimmäinen biisi julkaistiin viime vuoden maaliskuussa ja yhtyeen musiikki on noteerattu myös kansainvälisesti Vicen musiikkisivun Noiseyn kautta. Kynnet-yhtyeen musiikki on piristävintä kotimaista lo-fi-jytää, jota viime vuosina on julkaistu. Kynnet julkaisi viime vuonna kaksi kasettia. Tämän vuoden julkaisulistalle kuuluu muun muassa kahden aiemmin julkaistun kasetin niputtava LP, seiskatuumainen sekä uusi täyspitkä LP.

www.facebook.com/kynnetband

MARTTI SERVO & NAPANDER

Satoja ja taas satoja keikkoja historiansa aikana ympäri Suomen tehnyt Martti Servo & Napander on valloittanut ihailijajoukkonsa oivaltavaa huumoria ja lämminhenkistä lyriikkaa sisältävällä musiikillaan. Martti Servo & Napanderin musiikissa yhdistyvät Junnu Vainion herkkä lyriikka, Irwin Goodmanin repivä kantaaottavuus, Martti Huuhaa Innasen ironinen huumori ja Arttu Suuntalan vanha humppaperinne. Juuri tämä tekee yhtyeestä erikoislaatuisen, ainutkertaisen ja jäljittelemättömän suomalaisessa musiikkielämässä. Yhtyeen soundi on omaperäinen, ja sen musiikki on helposti korvaan tarttuvaa vaikkakin samaan aikaan lukuisia kerroksia oivaltavia yksityiskohtia sisältävää.

www.facebook.com/marttiservojanapander

SEHR SCHNELL

Sehr Schnell on helsinkiläinen vuosina 1975–1980 toiminut ja paluun 2016 tehnyt punk-yhtye. Alkuvuodesta 1978 ensimmäisen kerran studiossa käynyt yhtye ei urallaan 1970-luvulla levyttänyt kuin yksitoista kappaletta, mutta Pohjalla-kokoelman (1978) ja esiintymistensä vuoksi sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä 1970-luvun suomalaisista punk-yhtyeistä. Toukokuussa 2016 yhtye julkaisi myös viisi ennenjulkaisematonta kappaletta sisältävän EP:n 1979. EP on äänitetty vuonna 2016, mutta kappaleet on sävelletty ja sanoitettu 1970-luvulla.

www.facebook.com/sehrschnell77

TRIO ELBANNA/TULINIEMI/HALTTUNEN

Klassisia rokkiralleja sekä trion jäsenten henkilökohtaisia suosikkeja trion omilla sovituksilla. Kokoonpanon kitaraosuuksista huolehtivat Samy Elbanna ja JC Halttunen. Lauluosuuksia vahvistamassa on Mikko Tuliniemi.