Ismo Alanko 21

pe 18.10.
20-02
K-18

LOPPUUNMYYTY!

Esiintyjät:

Ismo Alanko

Soittoaika: 21

Suomalaisen rockin legenda Ismo Alanko julkaisi Minä halusin olla niin kuin Beethoven -nimisen uuden albumin perjantaina 17. toukokuuta. Levyn ensimmäinen maistiainen, ronskisti rokkaava ja isolla pensselillä maalaava Voi ei! julkaistiin maaliskuussa ja toinen singlelohkaisu, omakohtaisen tarinan rappioromantiikan ihannoinnista ja sen seurauksista kertova Nuorena nukkuneet ilmestyi juuri levyn alla perjantaina 10. toukokuuta.

Levyn tuotannosta vastaavat Ismon pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Taiteilijaelämää, Irti ja Onnellisuus -albumit tuottanut Riku Mattila sekä Pariisin kevät -yhtyeestä tuttu ja Ismon edellisen Ismo Kullervo Alanko -albumin tuottanut Artturi Taira.

Albumilla soittavat Ismo Alanko (laulu, kitarat, basso, syntetisaattorit), Apocalyptica-yhtyeestä tuttu Mikko Sirén (rummut) sekä Artturi Taira (ohjelmointi, syntetisaattorit, taustalaulu).

”Minä halusin olla niin kuin Beethoven on täynnä vapautuneita, toinen toistaan tarttuvampia ralleja. Se on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulessa. Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaahalveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia. Olen päästänyt sisäiset demonini kirmailemaan kevätlaitumille nutipäitten ja pikkupirujen kanssa. Sieltä ne huutelevat hämmentyneitä kommenttejaan maailmasta vuosimallia 2019”, Ismo kuvailee.

”Levyn kansikuvan kipsivesistosta varten istuin tuntikausia mallina vuonna 1967 kuvanveistäjä Veikko Jalavan atejeessa Joensuussa. Seitsenvuotiaalle ei ollut helppoa pysytellä paikoillaan niin pitkiä aikoja, mutta onneksi selviydyin tehtävästä. Sen verran ytimekkäästi veistos sopii levyn nimeen ja teemaan.”

Uuden albuminsa lisäksi Ismo Alanko on ajankohtainen myös tulevan tohtoripromootion takia, kun Itä-Suomen yliopisto vihkii Ismon filosofian kunniatohtoriksi kesäkuussa.