Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet 22

pe 21.9.
20-02
K-18

Ennakkoliput Lippupisteestä. Lippuja myynnissä myös Lutakon ovella tapahtumapäivänä ovien avaamisajankohdasta alkaen.

Esiintyjät:

Jarkko Martikainen & Luotetut miehet julkaisee uuden albumin elokuussa. Ensimmäinen single-lohkaisu ”Helposti syttyvät päät” on kuultavissa täällä: https://open.spotify.com/album/1CxFbniz3DelNblhLSuF36


”Eräällä viime vuoden festivaalikeikalla jäi mieleen vimmainen, viehättävästi meluava nuorten miesten bändi. Särö- ja muut pedaalit oikkuilivat, piuhat irtoilivat ja jotain vikaa taisi olla monitoroinnissakin, mutta kaverit vain jatkoivat kaahaamistaan. Seuraavan aamun matkaanlähtömme oli varhain, yhdeksän seudussa, ja silti pihan terassilipan alla kyseiset nuoret sankarit jo käärivät sätkää puiden edellistä yötä. Päättelin naamojen punakkuudesta, että juhlahumu on voinut viedä mennessään ja kysyin, menikö myöhään. Aamukuuteen, jätkät vastasivat. Se on oikein, sanoin. Me lähdimme kohti seuraavaa keikkaa, ehkä he myös.


Kaikki tuo alkoi pyöriä mielessä niin, että olin jo ennen illan tuloa kirjoittanut kappaleen heistä. Tai oikeammin: mitäpä heistä lopulta tiedän, vain sen vähän minkä yhden yön ja sitä seuranneen aamun aikana näin. Tiedän kuitenkin tarvittavat perusteet, olen elänyt samaa elämää. Enemmän Helposti syttyvät päät kertookin itsestäni, Emasta, Anssista ja Luisista, ja useimmista, jotka ovat joko valinneet tämän tavan elää tai ovat vain löytäneet itsensä elämästä sitä.


En usko olevani kummoinen nostalgikko, en haikaile takaisin nuoruusvuosien turbulenssia. Jotain erityistä silti löytyy siitä hyvästä huolettomuudesta, suunnittelemattomuudesta ja kyvystä heittäytyä tyhjän päälle, vaikka moni vakavammin suhtautuva ympärillä väittäisi, ettei kannata. Kyllä kannattaa, olen siitä aivan varma. Itse tein siitä ammatin.


Helposti syttyvät päät onkin aihe vailla mitään kookkaampaa kipua. Siihen ei ole haudattuna koiraa tai edes mitään pienempää, se ei hymyile hihaansa, vaan on sitä miltä toivoakseni kuulostaakin: ylistys elossa olemiselle, yhteisöllisyydelle ja ”pää pilvissä, jalat ilmassa”-asenteelle.


Kesäkuussa 2018,

Jarkko Martikainen


Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet julkaisee toisen albuminsa ”Aina auki” 31. elokuuta, jonka jälkeen yhtye käynnistää kiertueen Porvoosta.


31.08. Porvoo, Taidetehdas

01.09. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim

05.09. Helsinki, Tavastia-klubi

07.09. Turku, Logomo

08.09. Pori, Rock bar Monttu

14.09. Oulu, Hevimesta

15.09. Tampere, Tampere-talo

21.09. Jyväskylä, Lutakko

22.09. Joensuu, Kerubi

28.09. Espoo, Sellosali

29.09. Hämeenlinna, Suisto

05.10. Rauma, Brummi

06.10. Lahti, Torvi

12.10. TBA

13.10. TBA

19.10. Tuusula, Krapin maja

20.10. Helsinki, G Livelab


Kotisivut: www.jarkkomartikainen.fi

Facebook: www.facebook.com/jarkkomartikainen