JELMUN TELTTA NOUSEE YLÄKAUPUNGIN YÖHÖN ISOMPANA KUIN KOSKAAN

Ilmaistapahtuman kahdella lavalla nähdään mm. Olavi Uusivirta, Atomirotta, Lost Society ja Maustetytöt

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö juhlitaan lauantaina toukokuun 18. päivä ja Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry on tälläkin kertaa mukana tapahtumassa. Jelmun teltta nousee perinteiselle paikalleen yliopiston kampuksen kentälle, mutta se on aiempaa isompi ja uutta on myös toinen lava, joka sijaitsee teltan terassialueella. Telttaan on ilmainen sisääpääsy, ikäraja on anniskelusta johtuen 18 vuotta.

Teltan lavalla nähdään illan aikana useita eturivin kotimaisia artisteja, ajankohtaisimpana toukokuussa uuden Skorpioni-albuminsa julkaiseva Olavi Uusivirta. Illan raskainta tarjontaa edustaa energistä thrash metallia Jyväskylästä maailmalle vienyt Lost Society. Energiaa ei myöskään puutu rappia, bluesia, funkkia, jazzia ja punkkia musiikissaan yhdistelevältä Atomirotalta eikä Don Johnson Big Bandilta, jonka hiphop-ilmaisu sisältää niin ikään vaikutteita monelta suunnalta. Kaikkien tuntema Jonna Tervomaa nähdään Jelmun teltassa duona yhdessä kitaristi Jussi Jaakonahon kanssa.

Pienempi terassin lava keskittyy esittelemään vasta läpimurtonsa kynnyksellä olevia mielenkiintoisia artisteja. Maustetytöt möi pitkänperjantain keikkansa Mustassa Kynnyksessä loppuun hyvissä ajoin, Jelmun teltassa tarjoutuu laajemmalle yleisölle tilaisuus nähdä tämä vasta yhden singlen julkaissut sisarkaksikko livenä. Laulaja-lauluntekijä Antti Autionkin piti esiintyä Jelmun Live is life -klubilla Mustassa Kynnyksessä aiemmin keväällä, mutta hän joutui tuolloin perumaan esiintymisensä sairastapauksen vuoksi. Nyt Aution faneille tarjoutuu tilaisuus nähdä suosikkinsa osana Jelmun teltan ohjelmistoa. Kalevauva.fi esiintyi Jelmun teltassa jo pari vuotta sitten ja palaa nyt esittämään folk-musiikkia vauva.fi -foorumin keskusteluista kerätyillä sanoituksilla. Versace Henrik -nimisenä räppärinäkin tunnettu HENRIK! julkaisi ”Vanha testamentti” -nimisen punk-levyn, jonka Rumba tuomitsi 0,0 pisteen arvoiseksi antilevyksi. Myös HENRIK!in keikat ovat hämmentäviä, mutta koukuttavia performansseja, joista voi olla montaa mieltä jos edes kykenee mielipidettä muodostamaan. Tämä on nähtävä!

”Jelmun järjestämille keikoille Lutakossa ja Mustassa Kynnyksessä eivät ole viime aikoina kaikki halukkaat aina mahtuneet, samoin Yläkaupungin Yössä Jelmun teltan ulkopuolelle on aiemmin osa jäänyt kun tila on ollut ääriään myöten täynnä. Hyvä kun nyt päästään tekemään vähän isompaa tapahtumaa, johon useampi ihminen voi osallistua”, tuumaa Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paananen. Aiempaa isomman Jelmun teltan mahdollistaa yhteistyö samaan aikaan Jyväskylässä järjestettävien Kirkkopäivien kanssa, joilla on omaa ohjelmaa samassa isossa teltassa ennen Jelmun konsertteja sekä edellisenä että seuraavana päivänä. Olavi Uusivirran Yhteisvastuu-konsertti on osa sekä Kirkkopäivien että Jelmun teltan ohjelmaa.

Yläkaupungin Yön ohjelma muissa tapahtumapaikoissa julkaistaan 18.4. Monitaidefestivaalin ohjelmassa on tänäkin vuonna muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Kaikkiin tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy.

La 18.5.2019 Yläkaupungin Yön Jelmun teltta 

Klo 17-02 Yliopiston kampuksen kenttä, Jyväskylä  

OLAVI UUSIVIRTA https://www.facebook.com/OlaviUusivirta/

ATOMIROTTA https://www.facebook.com/atomirotta/

LOST SOCIETY https://www.facebook.com/lostsocietyfinland/

DON JOHNSON BIG BAND https://www.facebook.com/donjohnsonbigband/

JONNA TERVOMAA & JUSSI JAAKONAHO SÄHKÖDUO https://www.facebook.com/JonnaTervomaa/

KALEVAUVA.FI https://www.facebook.com/kalevauva.fi/

ANTTI AUTIO https://www.facebook.com/anttiautiovirallinen/

HENRIK! https://www.facebook.com/VersaceHenrik/

MAUSTETYTÖT https://www.facebook.com/maustetytot/

Ilmainen!  

K18 

https://www.facebook.com/events/1082784125263468/

https://www.jelmu.net/

http://www.ylakaupunginyo.fi/