KEVÄTTÄ RINNASSA! YLÄKAUPUNGIN YÖSSÄ JUHLITAAN JÄLLEEN JELMUN TELTASSA!

La 20.5.2017 klo 17-02 Jelmun Teltta @ Yläkaupungin Yö: Aavikko, Martti Servo & Napander, Huora, Elias Gould, Sehr Schnell, Kalevauva.fi, Kynnet, Trio Elbanna/Tuliniemi/Halttunen

Tanssisali Lutakon keikat järjestävä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry pystyttää jälleen oman tapahtumatelttansa Yliopiston Kampuksen kentälle lauantaina 20. toukokuuta osana perinteikästä kaupunkifestivaalia. Yläkaupungin Yö on ilmaistapahtuma, joten myös Jelmun teltan konsertit pääsee katsomaan ilman pääsymaksua. Jelmun teltan monipuolinen ohjelma käsittää tällä kertaa muun muassa elektronista musiikkia, iskelmää, punkkia, poppia ja folkkia.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä iskelmää ja muuta populäärimusiikkia ilmaisussaan yhdistävä Martti Servo & Napander tunnetaan lukuisista hiteistään kuten ”Maailman sinisin taivas” ja ”Viikonloppu”. Yhteislaulua ja tanssiaskelia on varmasti luvassa Napanderin soittaessa. Telttatanssit päättää syntetisaattoreilla jo vuodesta 1995 musiikkia tehnyt ja ympäri maailman kulttimainetta nauttiva Aavikko.

Ohjelmiston punk-tarjonnasta vastaavat vuosi sitten peräti 36 vuoden tauolta palannut Sehr Schnell sekä vastikään debyyttialbuminsa ”Hukutaan paskaan” julkaissut Huora. Suomipunkin legendaarisimpiin nimiin kuuluva Sehr Schnell  levytti 1970-luvun lopulla kolme singleä legendaariselle Love Recordsille sekä julkaisi kappaleita legendaarisilla Pohjalla ja Hilse kokoelma-LP:illä. Legendaarista! 

Huoran ohella tuoreutta Jelmun Teltan ohjelmistossa edustavat Elias Gould, Kynnet ja Kalevauva.fi. Vasta muutaman kappaleen julkaissut, mutta jo suursuosion syrjään päässyt poppari Elias Gould tunnetaan myös näyttelijänä ja häntä onkin verrattu muun muassa Olavi Uusivirtaan. Muun muassa Hopeajärvestä tutun Teemu Tannerin lo-fi sooloprojekti Kynnet on keikoilla kokonainen bändi, jonka kokoonpanossa on muassa Teksti-TV 666:sta ja French Filmsistä tuttuja muusikoista. Youtube-ilmiöksi noussut Kalevauva.fi on eräänlaista nykypäivän Kalevalaa, laulujen sanoitukset on kerätty kansan suusta Vauva.fi-foorumilla. Ensimmäisen Jyväskylän keikkansa duo soitti maaliskuussa täpötäydessä Musta Kynnys -ravintolassa.

Jelmun teltan avaa jyväskyläläinen Trio Elbanna/Tuliniemi/Halttunen. Triossa vaikuttaa muun muassa Lost Societyn laulaja-kitaristina tunnettu Samy Elbanna. Thrash metallia ei kuitenkaan trio soita vaan akustisia sovituksia klassisista rock-ralleista ja omista suosikeistaan. Metallia ei Jelmun teltassa kuulla eli raskaampaa poljentoa mielivien kannattaa esimerkiksi suunnata vappuaattona Lutakkoon, jolloin mainittu Lost Society keikalla.

Jelmun teltassa on anniskelua ja sisäänpääsyyn vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä. Jelmun teltta oli osana Yläkaupungin Yön ohjelmaa vuosina 1993-2005. Tapahtumateltta palasi kampuksen kentälle kymmenen vuoden tauon jälkeen vuonna 2015 Jelmun 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

La 20.5.2017 Jelmun teltta @ Yläkaupungin Yö, Jyväskylä

17:00 ovet ja baari auki

17:15 TRIO ELBANNA/TULINIEMI/HALTTUNEN

18:15 KYNNET

19:00 KALEVAUVA.FI

20:00 ELIAS GOULD

21:00 SEHR SCHNELL

21:45 HUORA

22:45 MARTTI SERVO & NAPANDER

00:00 AAVIKKO

01:30 valomerkki

Ei pääsymaksua. Ikäraja K-18.

www.jelmu.net

www.ylakaupunginyo.fi

AAVIKKO

Syntetisaattoriyhtye Aavikko perustettiin yli 20 vuotta sitten Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa, musikaalisesti luovien ja idearikkaiden, tuolloin vielä teini-ikäisten poikien toimesta. Kuluneiden vuosien aikana Aavikko on pitänyt lukuisia konsertteja sekä kiertueita ympäri maailmaa ja saavuttanut ystäviä eri ikiä ja sukupuolia edustavista kansalaisista. Yhtye on tunnettu myös useista television viihdeohjelmiin tekemistään tarttuvista tunnusmusiikeista. Yhtye saa keikoillaan aina yleisön hien pintaan.

www.facebook.com/AavikkoOfficial

ELIAS GOULD

Kitaravetoista, brittityylistä indie-rockia tekevä Elias Gould on helsinkiläinen singer-songwriter. Ennen soolouraansa Gould soitti rumpuja One of the Pigeons ja Spectral Rays yhtyeissä sekä keikkaili muun muassa Ronyan, Graciaksen, Noah Kinin ja Hätä-Miikkan kanssa. Elias Gouldin ensimmäinen EP julkaistiin helmikuussa 2016 ja sen ensisinkku Huvilakatu keväällä 2015. Pienestä lapsesta asti näyttelijän urasta haaveillut Gould on teatteri-ihmisille tuttu Kansalliteatterin ja Ilves-teatterin lavoilta. Elokuvaväki on voinut bongata PME:n uusimman kiinnityksen muun muassa Miss Farkku Suomessa (2012), Hyväntekijässä (2014) tai Paratiisissa (2011). Näytteleminen jäi taustalle, kun tämä nuori helsinkiläinen päätti keskittää kaiken energiansa hänen rakkaaseen harrastukseensa – musiikkiin. Lahjakas laulaja-lauluntekijä pyöri pitkään suomirap-kuvioissa, vaikka onkin pohjimmiltaan täysiverinen rockmies. Rap-estetiikka ja -vaikutteet kuuluvat kuitenkin Gouldin sanoituksissa ja paikoin laulutyylissä.

www.facebook.com/eliasgouldvirallinen

HUORA

Huora on tamperelainen punkin, rokin ja metallin seoksesta oman soundinsa luonut yhtye. Debyytti EP:ltä lohkaistun "Kovia ja Kiljua" -biisin musiikkivideo sai ensi-iltansa kesäkuun 2016 alussa ja se kiteyttää bändistä olennaisen: Huora ei niiaile, kumartele, kaunistele, kysele lupia, anele hyväksyntää tai laskelmoi mitään. Yhtyeen vilpitön aitous kuuluu ja näkyy. Huora kulkee nyt ja aina omaa polkuaan, virnistää leveästi, näyttää sentteriä ja huutaa: ”Vedetään ny saatana!” Debyyttialbumi ”Hukutaan paskaan” julkaistiin maaliskuussa.

www.facebook.com/Huoraofficial

KALEVAUVA.FI

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta – vauva.fi-foorumilta. Kappaleiden sanoitukset ovat napattu tältä internetin suositulta keskustelupalstalta ja sävelletty yhtyeen toimesta tunnelman mukaiseksi. Kalevauva.fi antaa nettikansan syville riville kauniin äänen, yhtyeen sulosävelten säestämänä vauvafoorumin kommentit näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Helsingin sanomat tituleerasi Kalevauvaa “kesän 2016 ehkä puhutuimmaksi bändiksi” ja yhtyettä onkin haastateltu eri medioissa aina Ylen Aamu-tv:stä Iltasanomiin ja Radio rockista Iltalehteen.

https://www.facebook.com/kalevauva.fi

KYNNET

Kynnet on Hopeajärvestä, Love Sportista ja monista muista yhtyeistään tutuksi tulleen Teemu Tannerin sooloprojekti. Kynnet-yhtyeen viisihenkisen livekokoonpanon kohdalla voidaan puhua jo jonkinlaisesta superkokoonpanosta. Yhtyeen jäsenten muita yhtyeitä ovat mm. Charm Bags, French Films, Seksihullut, Sofa Pets ja Teksti-TV 666. Kynsien ensimmäinen biisi julkaistiin viime vuoden maaliskuussa ja yhtyeen musiikki on noteerattu myös kansainvälisesti Vicen musiikkisivun Noiseyn kautta. Kynnet-yhtyeen musiikki on piristävintä kotimaista lo-fi-jytää, jota viime vuosina on julkaistu. Kynnet julkaisi viime vuonna kaksi kasettia. Tämän vuoden julkaisulistalle kuuluu muun muassa kahden aiemmin julkaistun kasetin niputtava LP, seiskatuumainen sekä uusi täyspitkä LP.

www.facebook.com/kynnetband

MARTTI SERVO & NAPANDER

Satoja ja taas satoja keikkoja historiansa aikana ympäri Suomen tehnyt Martti Servo & Napander on valloittanut ihailijajoukkonsa oivaltavaa huumoria ja lämminhenkistä lyriikkaa sisältävällä musiikillaan. Martti Servo & Napanderin musiikissa yhdistyvät Junnu Vainion herkkä lyriikka, Irwin Goodmanin repivä kantaaottavuus, Martti Huuhaa Innasen ironinen huumori ja Arttu Suuntalan vanha humppaperinne. Juuri tämä tekee yhtyeestä erikoislaatuisen, ainutkertaisen ja jäljittelemättömän suomalaisessa musiikkielämässä. Yhtyeen soundi on omaperäinen, ja sen musiikki on helposti korvaan tarttuvaa vaikkakin samaan aikaan lukuisia kerroksia oivaltavia yksityiskohtia sisältävää.

www.facebook.com/marttiservojanapander

SEHR SCHNELL

Sehr Schnell on helsinkiläinen vuosina 1975–1980 toiminut ja paluun 2016 tehnyt punk-yhtye. Alkuvuodesta 1978 ensimmäisen kerran studiossa käynyt yhtye ei urallaan 1970-luvulla levyttänyt kuin yksitoista kappaletta, mutta Pohjalla-kokoelman (1978) ja esiintymistensä vuoksi sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä 1970-luvun suomalaisista punk-yhtyeistä. Toukokuussa 2016 yhtye julkaisi myös viisi ennenjulkaisematonta kappaletta sisältävän EP:n 1979. EP on äänitetty vuonna 2016, mutta kappaleet on sävelletty ja sanoitettu 1970-luvulla.

www.facebook.com/sehrschnell77

TRIO ELBANNA/TULINIEMI/HALTTUNEN

Klassisia rokkiralleja sekä trion jäsenten henkilökohtaisia suosikkeja trion omilla sovituksilla. Kokoonpanon kitaraosuuksista huolehtivat Samy Elbanna ja JC Halttunen. Lauluosuuksia vahvistamassa on Mikko Tuliniemi.