KICKSTART 2020

pe 24.1. - la 25.1.
K-18

Ennakkoliput Lippupisteestä. Lippuja myynnissä myös Lutakon ovella tapahtumapäivänä ovien avaamisajankohdasta alkaen.

Pe: SHITKID (SE), JESSE MARKIN, URSUS FACTORY, ANTTI AUTIO, PINTANDWEFALL, WASTED, LINKOPII + DJ Salmelan Muovisorvaamo

La: VÅNNA INGET (SE), NADIA TEHRAN (SE), M, HENRIK!, JOOSE KESKITALO & THE MYSTIC REVELATION OF TEPPO REPO, NICOLE WILLIS & KALIFORNIA-KEKE, NÄKYMÄTTÖMÄT + DJ Salmelan Muovisorvaamo

Veikkauksen "Kaveri mukaan"-keikka. Etuhintaiset liput: VEIKKAUS.FI/KAVERIMUKAAN

Image title
Etuhintaiset liput: veikkaus.fi/kaverimukaan 

Pe 24.1.2020 klo 19-02

19:15 ANTTI AUTIO (i)

20:15 LINKOPII (p)

21:00 JESSE MARKIN (i)

22:00 PINTANDWEFALL (p)

22:45 SHITKID (i)

23:45 WASTED (p)

00:30 URSUS FACTORY (i)

La 25.1.2020 klo 19-02

19:15 JOOSE KESKITALO & THE MYSTIC REVELATION OF TEPPO REPO (i)

20:15 NÄKYMÄTTÖMÄT (p)

21:00 M (i)

22:00 NICOLE WILLIS + KALIFORNIA-KEKE (p)

22:45 VÅNNA INGET (i)

23:45 NADIA TEHRAN (p)

00:30 HENRIK! (i)

i = iso lava

p = pieni lava


KICKSTART-FESTIVAALIN OHJELMA ON VALMIS!

Ruotsalaiset ja suomalaiset indie-tähdet täyttävät Lutakon 24.-25.1.2020, myös päiväliput nyt myynnissä!

Kickstart potkaisee Jyväskylän Tanssisali Lutakon 30-vuotisjuhlavuoden toden teolla käyntiin 24.-25. tammikuuta. Mukana festareilla nähdään ruotsalaiset Vånna Inget, ShitKid ja Nadia Tehran sekä kotimaisista muun muassa Jesse Markin, Ursus Factory, M, Antti Autio ja HENRIK!

Kickstartissa perjantaina esiintyvä ShitKid julkaisee samana päivänä uuden Duo Limbo/"Mellan himmel å helvete” -albuminsa, jota se on työstänyt Texasissa yhdessä muun muassa The Melvinsistä ja The Butthole Surfersista tuttujen muusikoiden kanssa. Levyltä lohkaistulla Get Jealous -singlellä rumpuosuuksista vastaa Josh Freese (A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Devo…).

Punk-vaikutteista indiepoppia soittava Vånna Inget on nähty Jyväskylässä kahdesti aiemmin: Lutakko Liekeissä -tapahtumassa 2015 ja Garagefestissä 2016. Nyt yhtye tekee kaivatun paluun Lutakkoon kesällä 2019 julkaistun kolmannen albuminsa, Utopin, myötä.

Myös rap-musiikkia mahtuu Kickstartin genrevalikoimaan: Iranilaisille vanhemmille Ruotsissa syntyneen Nadia Tehranin vaihtoehtohiphopissa kuuluvat niin persialaisvaikutteet kuin punk ja syntetisaattoritkin. Dozakh: All Lovers Hell -albumin toukokuussa julkaissut artisti esiintyy keikoilla yhdessä rumpalin kanssa ja livekokemus on paikoin lähellä hardcore punk -keikkaa.

Paluun tekevää Kickstart-sisäfestivaalia järjestettiin Lutakossa alun perin vuosina 2001-2010. Alkuperäisen Kickstartin ”veteraaneista” vuoden 2020 kattauksessa ovat mukana punkrock-yhtye Wasted ja folk-artisti Joose Keskitalo. Molempien iltojen levymusiikeista vastaa DJ Salmelan Muovisorvaamo. Taiteilijanimen taakse kätkeytyy Lutakon promoottorina alkuperäisen Kickstartin aikaan toiminut ja koko festivaali-idean tuolloin keksinyt Matti Salmela.

Paikallista osaamista edustaa debyyttikeikallaan Näkymättömät, joka soittaa lyriikkavetoista, tummaa ja koskettavaa vaihtoehtopoppia. Äänimaailmaltaan bändi liikkuu New Orderin ja Portisheadin välimaastossa, mutta suomen kielellä. Myös Linkopiillä on Jyväskylä-yhteyksiä. Kickstartin ohjelmiston täydentävät Nicole Willis & Kalifornia-Keke sekä Pintandwefall.

Aiemmin myyntiin tulleiden kahden päivän lippujen ohella myynnissä ovat nyt myös yhden päivän liput. Liput ovat myynnissä Lippupisteessä sekä Lutakon verkkosivuilla www.jelmu.net.

Pohjoismaisten esiintyjien konsertointia Tanssisali Lutakossa tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahaston Puls-apuraha jolla kehitetään pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä artistien ja eri maiden kulttuuritoimijoiden kesken.

KICKSTART 2020

Tanssisali Lutakko, Jyväskylä

Pe-La 24.-25.1.2020 klo 19-02

Pe:

SHITKID (SE)

JESSE MARKIN

URSUS FACTORY

ANTTI AUTIO

PINTANDWEFALL

WASTED

LINKOPII

+ DJ Salmelan Muovisorvaamo

La:

VÅNNA INGET (SE)

NADIA TEHRAN (SE)

M

HENRIK!

JOOSE KESKITALO & THE MYSTIC REVELATION OF TEPPO REPO

NICOLE WILLIS & KALIFORNIA-KEKE

NÄKYMÄTTÖMÄT

+ DJ Salmelan Muovisorvaamo

Ikäraja 18 vuotta

Ennakkoliput:

2pv (pe-la) alk. 27€ (Jelmun jäsenet 20€)

1pv (pe tai la) alk. 16€ (Jelmun jäsenet 14€)

www.jelmu.net & www.lippu.fi

Liput ovelta: 30€/2pv, 18€/1pv 

FB: www.facebook.com/events/330802167787866

Tanssisali Lutakko

Lutakonaukio 3

40100 Jyväskylä

014 617 866

info@jelmu.net

#kickstart2020 #lutakko30

*****

KICKSTART TEKEE PALUUN LUTAKON 30V-JUHLAVUONNA!

Sisäfestivaali 24.-25.1.2020, liput nyt myynnissä!

Kickstart-festivaalia järjestettiin Lutakossa syksyisin vuosina 2001-2010, nyt tapahtuma tekee paluun Lutakon 30-vuotisjuhlavuoden alussa tammikuussa 2020. Samalla Jyväskylän Garagefest jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

Indie ja alternative rockiin painottunut Garagefest syntyi Joensuun Kerubissa vuonna 2014. Seuraavana vuonna tapahtuma laajeni Joensuun ohella myös Jyväskylän Lutakkoon. Viides ja ainakin toistaiseksi viimeinen Jyväskylän Garagefest tammikuussa 2019 myytiin loppuun.

Garagefestin tauolle vetäytymiseen ja Kickstartin uuteen tulemiseen liittyy dramatiikkaa. 

Lutakon promoottori Raine Pulkkinen valaisee tilannetta:

”Garagefest koki nimensä hieman hämäävänä ja rajoittavana. Hämäävänä siksi että Joensuussa on ollut samanniminen yksipäiväinen festivaali samaan aikaan kun Jyväskylässä on samalla nimellä järjestetty kaksipäiväistä festivaalia osittain eri ohjelmistolla, parhaimmillaan jopa kolmipäiväisenä jos viimeksi festivaaliviikon torstaina järjestetty ennakkoklubi lasketaan mukaan. Usein Garagefestiin on liitetty odotuksia garagerock-festivaalista, jota se ei juurikaan ole edustanut, joinain vuosina puhdasta garagerockia ei ohjelmistossa ole ollut lainkaan.”

”Kickstart voi nimensä puolesta pitää sisällään oikeastaan mitä vaan, joten Lutakon 30-vuotisjuhlienkin kunniaksi tuntui oikealta ajatukselta kaivaa vanha nimi varastosta uusiokäyttöön. Käyttölupakin heltisi Kickstartin keksijältä eli Lutakon edelliseltä promoottorilta Matti Salmelalta ja lopulta kävikin niin että päädyttiin Matin kanssa osittain yhdessä ideoimaan Kickstartin ohjelmistoa. Garagefestin ja vanhan Kickstartin tapaan kahden päivän ajaksi kahdelle lavalle poimitaan tasokas kattaus musiikkia valtavirtaa vältellen ja genrerajoja rikkoen.”, kertoo Lutakon ohjelmistosta vuodesta 2012 vastannut Pulkkinen.

Kickstartin kahden päivän ennakkoliput ovat nyt myynnissä. Nopeimmille on tarjolla Kaveri mukaan -lippuja, joilla sisään pääsee kaksi yhden hinnalla. Etuhintaiset liput ovat myynnissä osoitteessa www.veikkaus.fi/kaverimukaan. Tavalliset liput saa ostettua joko Lippupisteestä tai suoraan Lutakon verkkosivuilta www.jelmu.net. Lippujen hinnat on pidetty viime vuoden Garagefestin tasolla. Kickstartin ohjelmistoa paljastetaan lähiaikoina.