KICKSTART 2020

pe 24.1. - la 25.1.
K-18

2pv liput nyt myynnissä! Esiintyjät tiedotetaan lähiaikoina.

Veikkauksen "Kaveri mukaan"-keikka. Etuhintaiset liput: VEIKKAUS.FI/KAVERIMUKAAN

Image title
Etuhintaiset liput: veikkaus.fi/kaverimukaan 


KICKSTART TEKEE PALUUN LUTAKON 30V-JUHLAVUONNA!

Sisäfestivaali 24.-25.1.2020, liput nyt myynnissä!

Kickstart-festivaalia järjestettiin Lutakossa syksyisin vuosina 2001-2010, nyt tapahtuma tekee paluun Lutakon 30-vuotisjuhlavuoden alussa tammikuussa 2020. Samalla Jyväskylän Garagefest jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

Indie ja alternative rockiin painottunut Garagefest syntyi Joensuun Kerubissa vuonna 2014. Seuraavana vuonna tapahtuma laajeni Joensuun ohella myös Jyväskylän Lutakkoon. Viides ja ainakin toistaiseksi viimeinen Jyväskylän Garagefest tammikuussa 2019 myytiin loppuun.

Garagefestin tauolle vetäytymiseen ja Kickstartin uuteen tulemiseen liittyy dramatiikkaa. 

Lutakon promoottori Raine Pulkkinen valaisee tilannetta:

”Garagefest koki nimensä hieman hämäävänä ja rajoittavana. Hämäävänä siksi että Joensuussa on ollut samanniminen yksipäiväinen festivaali samaan aikaan kun Jyväskylässä on samalla nimellä järjestetty kaksipäiväistä festivaalia osittain eri ohjelmistolla, parhaimmillaan jopa kolmipäiväisenä jos viimeksi festivaaliviikon torstaina järjestetty ennakkoklubi lasketaan mukaan. Usein Garagefestiin on liitetty odotuksia garagerock-festivaalista, jota se ei juurikaan ole edustanut, joinain vuosina puhdasta garagerockia ei ohjelmistossa ole ollut lainkaan.”

”Kickstart voi nimensä puolesta pitää sisällään oikeastaan mitä vaan, joten Lutakon 30-vuotisjuhlienkin kunniaksi tuntui oikealta ajatukselta kaivaa vanha nimi varastosta uusiokäyttöön. Käyttölupakin heltisi Kickstartin keksijältä eli Lutakon edelliseltä promoottorilta Matti Salmelalta ja lopulta kävikin niin että päädyttiin Matin kanssa osittain yhdessä ideoimaan Kickstartin ohjelmistoa. Garagefestin ja vanhan Kickstartin tapaan kahden päivän ajaksi kahdelle lavalle poimitaan tasokas kattaus musiikkia valtavirtaa vältellen ja genrerajoja rikkoen.”, kertoo Lutakon ohjelmistosta vuodesta 2012 vastannut Pulkkinen.

Kickstartin kahden päivän ennakkoliput ovat nyt myynnissä. Nopeimmille on tarjolla Kaveri mukaan -lippuja, joilla sisään pääsee kaksi yhden hinnalla. Etuhintaiset liput ovat myynnissä osoitteessa www.veikkaus.fi/kaverimukaan. Tavalliset liput saa ostettua joko Lippupisteestä tai suoraan Lutakon verkkosivuilta www.jelmu.net. Lippujen hinnat on pidetty viime vuoden Garagefestin tasolla. Kickstartin ohjelmistoa paljastetaan lähiaikoina.