Kotiteollisuus 22 , Merta 21

pe 12.11.
20-02
K-18

Esiintyjät:

Kotiteollisuus

Soittoaika: 22

Merta

Soittoaika: 21

KOTITEOLLISUUS

Lappeenrantalainen Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rokin arvostetuimmista yhtyeistä. Kotiteollisuus tunnettiin vuosina 1993-1997 nimellä Hullu ukko ja Kotiteollisuus. Vuonna 1997 bändi muutti nimen nykyiselleen. Kotiteollisuus voitti parhaan hard rock-metalli -albumin Emman vuonna 2004 albumillaan Helvetistä itään, joka olikin yhtyeen läpimurto. Suurimmista hiteistä mainittakoon mm. Rakastaa/ei rakasta, Helvetistä itään ja Minä olen.

Maaliskuussa 2014 yhtye ilmoitti, että pitkään keikoilla mukana ollut Miitri Aaltonen on otettu yhtyeeseen tasavertaiseksi jäseneksi.

Kotiteollisuuden keulakuva Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana myös säveltäjänä ja sovittajana. Jouni Hynynen on myös julkaissut lukuisia kirjallisia teoksia.

Kotiteollisuus on koko uransa ajan keikkaillut ahkerasti muun muassa festareilla ja kiertueilla. Jouni Hynynen summaa: ”Keikkailussa on parasta se, että silloin ollaan aidossa kontaktissa faneihin. Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain, kun valumme keikkojen jälkeen takahuoneeseen puuskuttamaan ja puristamaan hikeä läpimäristä paidoistamme. Mutta kontakti yleisöön, se on tärkeintä ja antavinta”.

Kotiteollisuus on:

Jouni Hynynen – laulu ja kitara

Jari Sinkkonen – rummut ja taustalaulu

Janne Hongisto – bassokitara ja taustalaulu

Miitri Aaltonen – kitara ja taustalaulu

Diskografia

Hullu ukko ja kotiteollisuus (1996)

Aamen (1998)

Eevan perintö (1999)

Tomusta ja tuhkasta (2000)

Kuolleen kukan nimi (2002, kultaa)

Helvetistä itään (2003, platinaa)

7 (2005, kultaa)

Iankaikkinen (2006, kultaa)

Murheen mailla 1996-2007 (3CD-kokoelma) (2007, kultaa)

Sotakoira (2008, kultaa)

Ukonhauta (2009, kultaa)

Kotiteollisuus (2011, platinaa)

Sotakoira II (2012, kultaa)

Maailmanloppu (2013, kultaa)

Murheen mailla 2007-2014 (3CD-kokoelma) (2014)

Kruuna/klaava (2015)

Vieraan vallan aurinko (2016)

Valtatie 666 (2018)

Jumalattomat (2021)

MERTA

Kotiteollisuuden keikkaillan meille avaa suomenkielistä vaihtoehtometallia soittava MERTA! 

Tarttuvat kertosäkeet takaavan yhtyeen toinen täysipitkä albumi "Minä" julkaistaan 5.11., jonka jälkeen yhtye keikkailee ympäri Suomen. Suuren mediajakelun ja radiohuomion lisäksi Merta äänestettiin Soundin lukijoiden toimesta alkuvuonna kotimaisten tulokkaiden kymmenen kärkeen, sekä Kaaoszinen lukijoiden toimesta lehden Vuoden Tulokas -kategorian kärkikolmikkoon. 

https://www.facebook.com/M3RTA

https://www.youtube.com/watch?v=Pb8VZpt0foE