Live is Life @ Musta Kynnys: Muuan Mies 23 , Pambikallio 22

la 28.10.
21-03
K-18

HUOM: Keikka Mustassa Kynnyksessä (Hannikaisenkatu 16).

Esiintyjät:

Muuan Mies

Soittoaika: 23

Pambikallio

Soittoaika: 22

MUUAN MIES

on Jyväskylässä vuosituhannen vaihteessa perustettu saunavihdan tuoksuista suomisoundia, folkia, rockia ja iskelmää yhdistelevä mainio rytmiorkesteri. Muuan miehen laulut kirjoittaa solisti Ismo Puhakka, joka on myös betonitehtaalla työskennellyt filosofian tohtori, lasten kirjailija ja zeniläisyyden harjoittaja. Koskettimia soittaa mm. omasta Risto-yhtyeestään tunnettu Risto Ylihärsilä, rumpalina Helmi Levyt yhteyksistä tuttu Arwi Lind, basistina tuhdit reggae-juuret kasvattanut Mikko Leinonen sekä kitaristina nuori neropatti Lauri Sintonen.

Viimeisin ja järjestyksessään kuudes Muuan Mies albumi Pari paskaa biisiä ilmestyi keväällä 2022. Muuan Miehen ilosta sykkivä musiikki valloittaa sydämiä vauvasta vaariin, muotivirtauksista piittaamatta.

 

PAMBIKALLIO

on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtye singahti indietaivaalle vuonna 2022 ja on rönsynnyt Pauliina Koivusaaren ja Lauri Kallion muodostamasta duosta viisihenkiseksi säkenöiväksi liveyhtyeeksi.

Pambikallion utuisen ja kimaltelevan kaikuisan dreampop-rangan ympärille on kasvanut duon käsissä ilahduttavan svengaavat, määrätietoisesti surisevat ja psykedeelisen taianomaiset raajat. Lopputulos on universaalin suvereeni. Kaikki yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä ja sen huomaa löytäessään yhtyeen musiikista toistuvasti jotain uutta.

Yhtyeen toinen albumi, Parc de Pambi julkaistaan lokakuussa 2023 Helmi Levyjen toimesta. Parc de Pambi -albumi kasvattaa yhtyeen musiikkia soinnillisesti aiempaa suuremmaksi ja dramaattisemmaksi. Levyn tyylilaji ja viittaukset poukkoilevat vinhasti paikasta toiseen; tunnelma polveilee dramaattisen pompöösistä eteeriseen ajelehdintaan ja lapsellisesta riehakkuudesta toismaalliseen hurmokseen.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2022. Pambikallio -albumi sai innostuneen vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Yhtye on nostettu mm. YleX Läpimurto 2022 -listaukseen ja ollut ehdolla niin Indie Awardseissa kuin Femma-gaalassakin vuonna 2022.

Duona aloittanut yhtye kasvaa keikoille viisihenkiseksi bändiksi Teemu Vänskän (koskettimet), Io Petterssonin (basso) ja Teemu Mustosen (rummut) täydentämänä.

Tervetuloa tutkimusmatkalle Pambin puistoon!