LUTAKKO LIEKEISSÄ –LAUANTAI OLI TÄYNNÄ KOHOKOHTIA

Lutakko Liekeissä –festivaalin toinen päivä ja samalla koko festivaali päättyi yhdysvaltalaisen Catharsiksen intensiiviseen ja hikiseen esiintymiseen, joka oli bändin ensimmäinen Suomessa 13:een vuoteen. Reilun tunnin mittainen keikka koostui hardcoreksi poikkeuksellisen pitkistä ja moniosaisista kappaleista, joiden aikana etenkin yhtyeen vokalisti Brian vieraili useita kertoja yleisön joukossa. Jo ennen Catharsista nähtiin useita runsaasti niin yleisöä kuin kehujakin keränneitä live-esityksiä. Entombed A.D.:n klassikkostatus on niin vahva ettei sen suosio tullut yllätyksenä. Sen sijaan Honningbarnan sellon soitolla ryyditetty punkrock oli suurelle osalle yleisöstä varmasti entuudestaan tuntematonta, mutta bändin tarttuvat norjankieliset kappaleet ja energinen livepreesens nosti yhtyeen monen mielestä koko festivaalin parhaaksi.

Alkuillasta pihalavalla kotiyleisönä edessä pitkästä aikaa soittanut Ghost Brigade ei pettänyt, kuten ei myöskään jo illan hämärtyessä soittanut Beastmilk. Näiden välissä esiintyneen ruotsalaisen INVSN-yhtyeen Dennis Lyxzén osoitti etteivät puheet laulajan ylivoimasta lavakarismasta ole liioiteltuja.

Hiphop-väen keskuudessa ei Lutakko Liekeissä ole vielä onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa. Ensimmäistä kertaa Jyväskylässä nähty SMC Lähiörotat sai tyytyä esiintymään suhteellisen harvalukuiselle yleisölle kuten myös Looptroop Rockers ja Laineen Kasperi & Palava Kaupunki edellisenä iltana. Paperi T & Khid esiintyi pienemmällä sisälavalla, jonne sen tummanpuhuva raskaita elektronisia sävyjä sisältävä vaihtoehto-hiphop sopi mainiosti. Kokoonpanon materiaali tuntui myös uppoavan Liekkien rap-tarjonnasta rockyleisöön parhaiten.

Ensimmäistä kertaa Liekkien yhteydessä Lutakonaukiolla järjestetty ilmainen Sideshows-tapahtuma oli itse festivaalin tapaan onnistunut. Iltapäivän skeittijamit keräsivät paikalle useita kymmeniä skeittareita sekä lisäksi yli satapäisen yleisön. Sadekuuro kasteli kentän vasta jamien jälkeen Cabin Echoes folk-duon esiintymisen aikana. Myöhemmin illan aikana ilmaistapahtumassa nähtiin myös Relentlessin ja Lempi Joen livekeikat sekä kuultiin useita DJ-vieraita.

Lauantain kävijämäärä oli hieman perjantaita suurempi, noin 900. Yhteensä festivaali keräsi 1700 kävijää. Lutakko Liekeissä järjestetään vuonna 2015 kymmenennen kerran ja samalla juhlitaan 25-vuotiasta Tanssisali Lutakkoa. Juhlavuoden festivaali tullaan järjestämään jälleen kaksipäiväisenä.

Lutakko Liekeissä

Tanssisali Lutakko

Lutakonaukio 3

40100 Jyväskylä

info@jelmu.net

www.lutakkofestival.com

www.facebook.com/lutakkofestival