LUTAKON LIPPA TEKEE PALUUN! TANSSISALIN PIHALLA JUHLITAAN 10 ILTAA KESÄN PÄÄTTEEKSI!

Livekeikkojen lisäksi Lipalla on luvassa olutfestivaalia ja iskelmädiskoa

Toivotut Lutakon Lippa -livekeikat palaavat Tanssisali Lutakon pihalle elokuun lopussa, yhden välivuoden jälkeen. Lutakon Lipan avajaisia vietetään keskiviikkona 23.8., jolloin lavalla nähdään valovoimainen neljällä Emmalla palkittu BESS. Artistin keväällä julkaistu Kädet ylös -albumi sisältää mm. Ram pam pam -megahitin, joka oli viime vuoden kuunnelluin kappale Suomessa. Seuraavana iltana vuorossa on maaliskuussa kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyssä Lutakossa esiintynyt Olavi Uusivirta.

Perjantaina 25.8. nautitaan punkrockyhtye Huoran tinkimättömästä live-energiasta ja lauantaina 26.8. tulee Lutakon pihamaalla luikertelemaan useita humppamatoja kun Eläkeläiset tahdittaa menoa. Sunnuntain alkuillassa hengähdetään Jarkko Martikaisen rauhallisemman ilmaisun parissa.

Kahden lepopäivän jälkeen jatketaan keskiviikkona 30.8. Litku Klemetin ja yhtyeensä rockista iskelmään ja progesta diskoon ulottuvan, mutta aina tunnistettavan litkumaiselta kuulostavan musiikin viedessä tunnelmaa hauskasta koskettavaan ja takaisin. Monipuolista musiikillista ilotulittelua on luvassa myös torstaina 31.8. Matti Mikkolan johtaman Saimaan soittaessa pitkästä aikaa oman keikan Jyväskylässä ja ensi kertaa Lipalla.

Syyskuun ensimmäisen viikonlopun avaa Suomen rakastetuimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Von Hertzen Brothers ja Lutakon Lipan livetarjonnan päättää lauantaina 2.9. tämänkertaisen kattauksen raskaimpana edustajana Turmion Kätilöt. Sunnuntaina 3.9. Lutakon Lipan lopettajaisissa tanssittaa DJ Arttu Seppäsen luotsaama Jyväskylän Ylä-Ruthilta ponnistava Jytää ja iskelmää -disko, joka on todistanut supersuosionsa myös aiemmissa Lutakon Lipoissa. Lipan päätöspäivänä sisäänpääsy on ilmainen.

Lutakon Lipan perjantai- ja lauantaipäivinä 25.-26.8. ja 1.-2.9. Lutakon sisätiloissa sekä pihalla järjestetään myös oluttapahtuma HIISI.BEER/FEST. Olutfestarin järjestelyistä vastaa Lutakon alakerrassa omaa ravintolaansa pyörittävä, 10-vuotias paikallispanimo HIISI. Mukana olutfestivaaleilla nähdään useita pienpanimoita ympäri Suomen, eri panimot kumpanakin viikonloppuna. Tapahtuma pyörii kansainväliseen tyyliin kattauksin, eli olutvalikoima vaihtuu tapahtumassa myös päivän sisällä. Lutakon Lipan keikkalipulla pääsee ilman lisämaksua saman päivän olutfestareille, ja HIISI.BEER/FEST-liput ilman keikkoja tulevat myyntiin myöhemmin. Koko kaksiviikkoisen Lippa-kokonaisuuden ajan HIISI kuratoi olut-tarjontaa kaikilla keikoilla, sisältäen myös uusia tuotelanseerauksia.

Olutfestivaalipäivinä Lutakon Lipalle on luonnollisesti 18 vuoden ikäraja, mutta BESSiä, Olavi Uusivirtaa ja Litku Klemettiä pääsevät katsomaan rajatulle alueelle kaikenikäiset musiikin ystävät. Ennakkoliput Lippa-keikoille ovat myynnissä Lutakon sivuilla www.jelmu.net sekä Lippupisteessä osoitteessa www.lippu.fi/lutakonlippalive.

Lutakon Lippa -konsepti sai alkunsa poikkeuskesinä 2020 ja 2021, jolloin Lutakon Lipan alla järjestettiin yhteensä 24 keikka-iltaa aikana jolloin sisätiloissa rajoitukset olivat ulkotapahtumiakin tiukemmat ja iso osa festarikauden isoista tapatumista peruttu. Vaikka Lippa syntyi täyttämään epätavallisten aikojen tapahtuma-aukkoa, on sitä toivottu järjestettävän myös normaaliaikoina. Kesällä 2023 turvavälit ovat historiaa ja Lipan yleisöennätykset voidaan turvallisesti rikkoa. Lutakon Lipan tapahtumiin tavoitellaan parhaimmillaan 666 hengen yleisöä.

 

LUTAKON LIPPA 2023

Tanssisali Lutakon piha-alue, Lutakonaukio 3, Jyväskylä

Ke 23.8. BESS*

To 24.8. OLAVI UUSIVIRTA*

Pe 25.8. HUORA

La 26.8. ELÄKELÄISET

Su 27.8. JARKKO MARTIKAINEN**

Ke 30.8. LITKU KLEMETTI*

To 31.8. SAIMAA

Pe 1.9. VON HERTZEN BROTHERS

La 2.9. TURMION KÄTILÖT

Su 3.9. JYTÄÄ JA ISKELMÄÄ***

Ikäraja 18 vuotta paitsi * ei ikärajaa

Portit klo 19, showtime klo 20 paitsi ** portit klo 16, showtime klo 18 ja *** portit ja showtime klo 16

Ennakkoliput noin 18-30 euroa www.jelmu.net ja www.lippu.fi/lutakonlippalive

Lisätiedot www.jelmu.net ja https://hiisi.beer/fest