Lutakossa japanilaista psykedeliaa sekä goottirockia ja punkkia Suomesta

Tällä viikolla Tanssisali Lutakossa tarjolla jälleen monipuolinen kattaus elävää musiikkia: Torstaina saamme harvinaisia erikoisvieraita kaukaa Japanista, perjantain ja lauantain rokkarit sen sijaan ovat jyväskyläisyleisön vanhoja tuttuja jo vuosien takaa. Tyylillisesti liikutaan psykedeelisestä rockista goottirockin kautta suomipunkkiin. Mikä näistä on sinun valintasi? Kaikki kolme?

To 1.11. ACID MOTHERS TEMPLE (Japani) Japanilainen psykedeelistä rockia soittava Acid Mothers Temple aloittaa Lutakon marraskuun ohjelman hyvin merkillisissä merkeissä. Kitaristi Kawabata Makoton vuonna 1995 perustama Acid Mothers Temple pyrkii tekemään "ääripään musiikkimatkan". Progressiivistä lähestymistä, Karlheinz Stockhausenin tyyppistä tyylien rikkomista ja krautrockin keinoja hyödyntävä orkesteri on kansainvälisesti erittäin arvostettu. Englantilainen musiikkilehti The Wire rankkasi bändin debyyttialbumin 50 parhaan levyn joukkoon vuonna 1997. Sen jälkeen bändi on julkaissut kymmeniä äänitteitä eri kokoonpanoilla. Kollektiivi on myös tuttu esiintyjä niin Euroopan kuin Yhdysvaltojen estradeilla ja festivaaleilla. Nykyisessä kokoonpanossa vaikuttaa maestro Makoton lisäksi kolme soittajaa. Jyväskylässä ensi kertaa esiintyvä Acid Mothers Temple tarjoaa keikoillaan "yhdistelmän japanilaisia kansanlauluja ja hyökkäysvaunun tapaan etenevää psykedeelistä rockia". Tai sitten ihan jotain muuta: Acid Mothers Templen esiintymiset eivät ole koskaan tylsiä!

{page_2}229

http://www.tiketti.fi/Acid-Mothers-Temple-JPN-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/17154

Pe 2.11. THE 69 EYES Maailmallakin mainetta niittänyt ja paljon kiertänyt The 69 Eyes viettää loppuvuoden Suomessa juhlien syyskuussa julkaistua kymmenettä albumiaan. X-levyn tuotannosta vastaa ruotsalainen On the Verge -tuottajatiimi ja levyn ensisingle Redin ääinmaailman on loihtinut Kent-tuottaja Stefan Boman. Uuden levyn materiaalin lisäksi keikoilla kuullaan toki myös vanhoja hittejä, joita tällä bändillä riittää. Lutakkoon goottirock-yhtye osuu sopivasti halloweenin aikoihin. Edellisestä Lutakon keikasta ehti vierähtää lähes kolme vuotta, joten tätä on odotettu!

{page_2}234

http://www.tiketti.fi/The-69-Eyes-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/17153

La 3.11. KLAMYDIA Suomipunk-ikoni Klamydia on nähty talossamme useita kertoja jo aivan 90-luvun alkupuolella. Tuolloin bändillä oli tapana vetää Lutakko ainakin melkein täyteen ihmisiä eikä suosio ole osoittanut hiipumisen merkkejä 2000-luvullakaann. Viimeksi bändi esiintyi lähes loppuunmyydylle Lutakolle vuosi sitten ja Vaasan poikien loputon luokkaretki riemastuttaa meitä jälleen. Keikan lämmittelijänä nähdään tuore lupaus So Long Sisters.

{page_2}239

http://www.tiketti.fi/Klamydia-Lutakko-Jyvaskyla-lippuja/17152