Orfiset Laulut Kiertue 2022: Joose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo 21 , Faarao Pirttikangas & Nubialaiset 19:30

to 8.12.
19-23
K-18

Veikkauksen "Kaveri mukaan"-keikka. Etuhintaiset liput: VEIKKAUS.FI/KAVERIMUKAAN

Esiintyjät:

Image title
Etuhintaiset liput: veikkaus.fi/kaverimukaan 

Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo

Savonlinnalainen folkin mestari Joose Keskitalo on yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä. Hänen väkeviä lauluja, mystisiä näkyjä ja koskettavia tarinoita on kuultu vuonna 2004 ilmestyneestä debyyttialbumista lähtien. Lokakuussa julkaistaan eeppinen kahden levyn kokonaisuus Orfiset laulut V & VI. 

Orfiset laulut V & VI on tehty jälleen yhteistyössä The Mystic Revelation Teppo Repo -yhtyeen kanssa. Albumien tekstit Keskitalo on kirjoittanut antiikin kreikkalaisten tragedioiden ja myyttien pohjalta.

”Arvasin, että kreikkalaiset tekstit ovat niin merkittäviä, että ne kannattaa lukea läpi. Silti ne osoittautuivat jopa yllättävän olennaisiksi. Raamatun ohella kreikkalaiset kertomukset resonoivat läpi länsimaisen kulttuurin, vaikkei niitä aina muisteta.” Joose kertoi heinäkuussa Harri Römpötin haastattelussa Helsingin sanomissa.

Orfiset laulut V & VI on musiikillisesti monipuolinen ja ainutlaatuinen kokonaisuus jolla kuljetaan ennakkoluulottomasti arkaaisen folkin pohjalta progen ja psykedelian sävyihin.

Joose Keskitalo - laulu, kitara ja puhaltimet

Otto Eskelinen - puhaltimet ja koskettimet

Eero Tikkanen - basso

Arwi Lind - rummut

Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Varpaisjärven profeetan Faarao Pirttikankaan keväällä ilmestynyt albumi Korpirojua on mehukas pirtelö suomi-iskelmää, havujazzia, korpibluesia, etnoa ja beduiini-boogaloota. Jo 90-luvulta lähtien aktiivisesti levyttänyt Pekka Pirttikangas on vaikuttanut soolouransa lisäksi mm. Cosmo Jones Beat Machine ja Astro Can Caravan -yhtyeissä. Pirttikangas on kirjoittanut Korpirojua levyn riemastuttavat tekstit takametsien tarinoista ja sarjakuvamaisesta mielikuvitusmaailmasta päivän uutisiin sekoitettuna. 

Korpirojua albumilla Faaraon yhtye Nubialaiset on entistä enemmän vaikuttanut herkulliseen soundiin. Konsta Eskelisen ja Kusti Vuorisen sävellykset tuovat monipuolisuutta kokonaisuuteen. 

Pekka Pirttikangas - laulu ja kitara

Konsta Eskelinen - viulu

Inari Ruonamaa - alttosaksofoni

Lassi Piironen - pasuuna

Kusti Vuorinen - haitari ja perkussiot

Arttu Hasu - basso

Sebastian Krühn - rummut