RinneRadio 22:00 , Cleaning Women 20:30

pe 16.10.
20-01
K-18

Ennakkoliput Lippupisteestä. Lippuja myynnissä myös Lutakon ovella tapahtumapäivänä ovien avaamisajankohdasta alkaen.

Esiintyjät:

RinneRadio

Soittoaika: 22:00

Cleaning Women

Soittoaika: 20:30

30-vuotiasta Lutakkoakin vanhempi, vuonna 1988 perustettu RinneRadio esiintyy Lutakossa ensimmäistä kertaa ikuisuuksiin, edellinen kerta oli tiettävästi 2006. Elektronisia rytmejä ja progressiivista jazzia yhdistelevä trio on yksi alansa merkittävimpiä kotimaisia yhtyeitä. RinneRadion tuottamaa musiikkia kuvaillaan yhdistelmäksi drum’n’bass- ja teknorytmejä sävytettyinä tummasävyisellä dub technolla, runsailla ambient-äänimaailmoilla sekä ajattomilla saksofoni- ja bassoklarinettiosuuksilla, joista yhdessä syntyy kiihkeän transsimaista ja surrealistista tanssimusiikkia.” RinneRadion nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Tapani Rinne (puhallinsoittimet), Aleksi Myllykoski (konesoundit) ja Juuso Hannukainen (perkussiot). Edellisen kerran RinneRadio esiintyi Jyväskylässä toukokuussa 2018 Jyväskylän Kaupunginkirkossa osana Yläkaupungin Yö -festivaalia ja tuolloin kaikki halukkaat eivät mahtuneet konserttia kokemaan. Lutakkoon myydään rajoitettu määrä lippuja, joten lippua kannattaa hankkia ajoissa mikäli haluaa varmistaa mukanaolonsa tällä kertaa.


Cleaning Women on itsetehdyillä soittimilla operoiva yhtye, joka muodostuu kolmesta siivoojarobotista (CW01, CW03, CW04). Yhtye on toiminut samalla kokooonpanolla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, jonka aikana se on hämmästyttänyt yleisöä ympäri Tellusta yli 550:n keikan verran soittaen yli kahdessakymmenessä maassa. Lisäksi yhtye on tehnyt neljä albumia, erikoisprojekteja, elokuvamusiikkia ja lukuisia kehuttuja mykkäelokuvasäestyksiä, joita

se on esittänyt livenä niin Moskovan elokuvamuseossa kuin Mexico Cityssäkin. Yhtyeen uusin levy Intersubjectivity julkaistiin tammikuussa 2019. Omaperäisen musiikin lisäksi Cleaning Women on tunnettu myös vaihtoehtoisista instrumenttivalinnoistaan. Yhtyeen soundin peruspalikkoina toimivat itserakennetut instrumentit ja kotitalouksista tutut esineet, joita on modifioitu musiikillisiin tarpeisiin. Materiaali on usein peräisin roskalavoilta tai pelastettu päätymästä sinne. Vuosien saatossa yhtyeen instrumenttiperhe on laajentunut, sisältäen alkuperäisen mikitetyn pyykinkuivaustelineen lisäksi lukuisia erilaisia kieli- ja rytmisoittimia. Vaikka lähtökohta on avantgardistinen ja kokeellinen, lopputulos on yhdistelmä taidokasta soittimenhallintaa, uniikkeja äänimaisemia ja melodista sekä rytmillisesti rikasta musiikkia, jota voisi kuvailla vaikkapa yhdistelmänä elokuvallista sci-fi länkkäriä ja kipinöivää roskalavadiskoa. Yhdessä yhtyeen

yhtenäisen tummanpuhuvan ulkoasun ja muun visuaalisuuden kanssa kokonaisuus välittyy tehokkaimmin nimenomaan keikalla.

TANSSISALI LUTAKKO - TURVALLISUUSOHJE

Konsertit toteutetaan rajoitetulla yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden. Pyrimme ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetulla hygienialla takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen. Tartuntariskin minimoiminen on kuitenkin järjestäjän, esiintyjien ja asiakkaiden yhteinen velvollisuus. Pyydämmekin teitä kaikkia noudattamaan ohjeistustamme:

- Keikalle saapuminen on kielletty jos: sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa, sinua on kehotettu olemaan omaehtoisessa karanteenissa tai sinulla on todettu koronavirustartunta. Jos et näistä syistä pääse keikalle tai kuulut riskiryhmään, lipulla on palautusoikeus.

- Muista turvavälit. Vältä lähikontakteja muiden kanssa ja muista turvavälit myös jonottaessa.

- Suosittelemme, että käytät kasvomaskia jonottaessasi tapahtumaan ja sieltä pois.

- Huolehdi käsihygieniasta. WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesejä löytyy ympäri ravintolaa.

- Suosittelemme korttimaksamista, maksa lähimaksulla jos voit.

- Suosittelemme keikkalipun ostamista ennakkoon.

- Keräämme lipunmyynnissä asiakkaiden nimet ja sähköpostiosoitteet ylös. Keräämme tiedot, jotta tilanteen tullen pystymme tiedottamaan mahdollisimman nopeasti ja kattavasti mahdollisesta altistuksesta.

- Lipunmyynnissä emme jaa asiakkaille leimoja, joten pidäthän keikkalippusi tallessa aina ravintolasta poistumiseen saakka.

- Voit halutessasi ottaa narikkalapusta kuvan, jolloin sinun ei tarvitse ottaa narikkalappua.

- Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöönottoa.