Saint Vitus (USA) 22 , Dopelord (POL) 21

la 6.4.
20-02
K-18

Esiintyjät:

Saint Vitus (USA)

Soittoaika: 22

Dopelord (POL)

Soittoaika: 21

DOOM-PIONEERI SAINT VITUS LUTAKKOON HUHTIKUUSSA!

Doom metallin kummisetäbändi Saint Vitus saapuu Lutakkoon lauantaina 6. huhtikuuta osana ”40 F’N Years” -kiertuettaan. Vuonna 1979 Los Angelesissa perustettu yhtye edustaa doom metallin ensimmäistä aaltoa Pentagramin, Witchfinder Generalin, Troublen ja Pagan Altarin ohella. Saint Vitusin soundin suurimpia vaikuttimia on Black Sabbath, jonka ”St.Vitus Dance” -kappaleesta bändi on nimensäkin napannut.  Ensialbumi näki päivänvalon (tai ehkä ennemmin yön pimeyden?) vuonna 1984 ja yhdeksäs täyspitkä studiotuotos on tulossa vuonna 2019 Seasons Of Mistin toimesta. Tulevalla levyllä ja keikoilla lauluosuuksista vastaa yhtyeen kahdella ensimmäisellä albumilla mukana ollut alkuperäislaulaja Scott Reagers.

Speed metallin sokaisemissa metallipiireissä Saint Vitusin hidasta doomia ei alkuun juurikaan noteraattu, joten yhtye päätyi keikkailemaan punk-bändien, kuten Black Flagin kanssa. Sen ensimmäiset levytkin julkaisi Black Flag -kitaristi Gregg Ginnin STT Records. Myöhemmin myös metalliyleisö on ottanut Saint Vitusin omakseen ja sen asema on tunnustettu niin doom ja sludge metallin kuin stoner rockinkin edelläkävijänä.

Jyväskylän lisäksi Saint Vitus nähdään kiertueellaan Suomessa ainoastaan Helsingin On The Rocksissa Lutakon keikkaa seuraavana iltana. Keikkojen lämmittelijänä soittaa puolalainen Dopelord. Liput Lutakon keikalle ovat nyt myynnissä Jelmun nettisivuilla ja Lippupisteessä.