Saor (UK) 20:30 , ...And Oceans 19:15 , Aganthros 18:30

su 18.12.
18-23
K-18

Ennakkoliput Lippupisteestä. Lippuja myynnissä myös Lutakon ovella tapahtumapäivänä ovien avaamisajankohdasta alkaen.

Esiintyjät:

Saor (UK)

Soittoaika: 20:30

...And Oceans

Soittoaika: 19:15

Aganthros

Soittoaika: 18:30

Skottiyhtye Saor ja kotimainen …And Oceans joulukuussa Jyväskylään!

Suomalainen black metal -yleisö saa vielä ennen joulua maisteltavakseen todellisen herkkupalan, kun Lauantaina 17. joulukuuta Helsingin Suvilahden Tiivistämössä ja seuraavana iltana Jyväskylän Lutakossa esiintyvät skotlantilainen mustan metallin ja folkin yhdistävä Saor ja suomalainen sinfonisen black metal -musiikin pioneeri …And Oceans. Jyväskylän-keikan kolmas esiintyjä on debyyttikeikkansa soittava Aganthros.

Saorin monipuolinen musiikki kumpuaa Skotlannin nummilta ja vuorilta. Andy Marshallin vuonna 2013 perustama ja yhä hänen näkemystään toteuttava yhtye on julkaissut viisi albumia, joilla jylhyys ja synkkyys kohtaavat komeasti.

Skotlannin gaelin kielessä Saor merkitsee vapaata. Sen kuulee, kun tutustuu bändin musiikkiin. Andy Marshall kokee black metalin monipuolisesti; mukana on melodisuutta, pakanallisuutta, örinää ja jopa iloluonteisuutta, joka nousee esiin viimeistään siinä vaiheessa, kun säkkipilli pärähtää soimaan. Yhtye itse sanookin genrensä olevan Caledonian Metal.

…And Oceans perustettiin jo vuonna 1995, mutta sittemmin yhtye on pitänyt reilun vuosikymmenen mittaisen tauon, joka loppui vuonna 2018. Sinfonisen black metal -paahdon kotimainen esitaistelija on julkaissut viisi pitkäsoittoa, joista viimeisin Cosmic World Mother on vuodelta 2020.

Yhtyeen kuudes albumi ilmestyy tammikuussa 2023 ja siltä on jo saatu kuulla single Cloud Heads.

– Tuleva levy on väkevää jatkoa edeltäjälleen. Albumi sisältää myös sekä uusia että tietynlaisia "paluuta juurille” tarjoavia musiikillisia ratkaisuja, …And Oceans paljastaa.

Vuonna 2020 Jyväskylässä perustetun Aganthroksen synkkä ja kiemurainen musiikki on tekijöilleen työkalu vasemman käden polun filosofioiden tutkimiseen ja käytännön harjoittamiseen. Keikalla esitettävä materiaali on peräisin bändin tulevalta debyyttilevyltä, joka käsittelee erityisesti pelon ja häpeän kaltaisia vaikeita tunteita ja niiden kohtaamisen vääjäämättömyyttä itseymmärryksen kasvun vaikealla polulla.