SUOMALAINEN, RUOTSALAINEN JA NORJALAINEN SOITTAVAT LUTAKOSSA...

Garagefestin ohjelma on valmis, myös yhden päivän liput nyt myynnissä!

Jyväskylän Tanssisali Lutakossa 25.-26. tammikuuta juhlittavan Garagefestin ohjelmisto on täydentynyt useilla kotimaisilla ja pohjoismaisilla nimillä. Norjalainen Sløtface, ruotsalaiset INVSN ja Rome Is Not A Town, suomalais-ruotsalainen Vasas Flora Och Fauna sekä Dallas Kalevala, Muuan Mies, Ghost World, The Regulator ja Varjot täydentävät festivaalikattauksen.

Refusedin vokalisti Dennis Lyxzénin johtama popmelodioilla höystettyä post punkia soittava INVSN on nähty Lutakossa viimeksi keväällä keväällä 2017, heti The Beautiful Stories -albuminsa julkaisun jälkeen. Tuorein julkaisu on Forever Rejected -EP tältä vuodelta. Norjalainen Sløtface on viime vuonna julkaistun Try Not To Freak Out -debyyttialbuminsa jälkeen keikkaillut niin Manner-Euroopassa kuin Britteinsaarilla ja Yhdysvalloissakin. Nyt kokoonpanon poliittisella ja feministisellä sanomalla ryyditettyä pop punkia päästään kuulemaan myös Suomessa. Myös ruotsalainen Rome Is Not A Town julkaisi ensimmäisen albuminsa 2017, nimeltään It’s A Dare. Neljän nuoren göteborgilaisnaisen muodostaman kokoonpanon noiserockissa voi kuulla muun maussa Sonic Youth -vaikutteita, jopa itse Thurston Moore on bändiä hehkuttanut.

Suomalais-ruotsalainen Vasas Flora Och Fauna on kahden albuminsa myötä noussut Ruotsin indiepiireissä vahvaan kulttisuosioon. Vastikään julkaistut ruotsinnetut Leevi And The Leavings -biisit Rin Tin Tin ja Laura Jenna Elliinoora Alexandra Camilla Jurvanen ovat tuoneet yhtyeelle aiempaa laajemmin huomiota myös suomenkielisten musiikinystävien keskuudessa. Bändi ei ole aiemminkaan salaillut rakkauttaan Gösta Sundqvistin musiikkiin, siitä on osoituksena muun muassa Leevi And The Leavings -niminen kappale yhtyeen ”Släkt med Lotta Svärd”-levyllä.

Jyväskyläläisen Ismo Puhakan Muuan Mies on mustaa rytmimusiikkia ja iskelmällistä retrosointia yhdistelevä yhtye, jossa kuuluu vaikutteita Massive Attackista Rillumarei-perinteeseen. Dallas Kalevala on Lapkosta tutun Ville Maljan uusi elektronisempi bändi, jonka ensialbumi julkaistaan tammikuussa viikkoa ennen Garagefestiä. Vaihtoehtorockia soittava Ghost World nähdään Jyväskylässä ensimmäistä kertaa loppukesällä julkaistun, debyyttiä kevyemmän Spin-albumin julkaisun jälkeen. Myös hardcore punkkia kuullaan Garagefestissä, siitä pitävät huolen Varjot sekä The Regulator. Jälkimmäisen jäsenistöä on aimmein nähty muun muassa Endstandin ja Pää Kiin riveissä. Muut, aiemmin julkistetut Garagefestin yhtyeet ovat Saimaa, Teksti-TV 666, Räjäyttäjät, Aavikko, The Holy sekä Mana Manan tuotantoa esittävä Murheenlaakso.

Kahden päivän ennakkolippujen ohella nyt ovat myynnissä myös yhden päivän festivaaliliput. Kahden päivän lippu oikeuttaa perjantain ja lauantain lisäksi sisäänpääsyyn myös torstain Garagefest Warm-Up -klubille, jossa nähdään ruotsalais-saksalainen Lucifer sekä kotimaiset Musta Risti ja Bomber Gap.

Indie ja alternative rockia laajalla skaalalla esittelevä Garagefest järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuun Kerubissa vuonna 2014. Seuraavana vuonna festivaali toteutettiin samanaikaisesti myös Lutakossa. Katkeamaton yhteistyö jatkuu myös 2019: Kerubissa festivaali järjestetään yksipäiväisenä suppeammalla ohjelmistolla lauantaina 26. tammikuuta.

Pohjoismaisten esiintyjien konsertointia Tanssisali Lutakossa tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahaston Puls-apuraha jolla kehitetään pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä artistien ja eri maiden kulttuuritoimijoiden kesken.

To 24.1.2019 Garagefest Warm-Up:

LUCIFER www.facebook.com/luciferofficial

MUSTA RISTI www.facebook.com/mustaristi

BOMBER GAP www.facebook.com/bombergap

Ovet klo 19

Ikäraja 18 vuotta

Ennakkoliput alk. 12€ www.jelmu.net & Lippupiste 

(Ilmainen sisäänpääsy 2pv Garagefest-lipulla. Jelmun jäsenille ilmainen sisäänpääsy myös ilman Garagefest-lippua)

www.facebook.com/events/191498968408563

Pe-La 25.-26.1.2019 Garagefest JKL:

Pe

INVSN (SWE) www.facebook.com/invsnmusic

SLØTFACE (NOR) www.facebook.com/slotfaceofficial

MURHEENLAAKSO plays MANA MANA www.facebook.com/Mana-Mana-73306786072

RÄJÄYTTÄJÄT www.facebook.com/rajayttajat

AAVIKKO www.facebook.com/AavikkoOfficial

THE HOLY www.facebook.com/theholyhki

DALLAS KALEVALA www.facebook.com/dallaskalevala

La

ROME IS NOT A TOWN (SWE) www.facebook.com/romeisnotatown

VASAS FLORA OCH FAUNA (SWE/FIN) www.facebook.com/VasasFloraOchFauna

SAIMAA www.facebook.com/saimaaband

TEKSTI-TV 666 www.facebook.com/tekstitv666

MUUAN MIES www.facebook.com/MuuanMies

GHOST WORLD www.facebook.com/GhostWorldband

VARJOT www.facebook.com/yhtyenimeltavarjot

THE REGULATOR

Ovet klo 19 kumpanakin päivänä

Ikäraja 18 vuotta

Ennakkoliput: www.jelmu.net ja Lippupiste

2pv alk. 27€ (Jelmun jäsenille 20€. 2pv Garagefest-lippu oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn torstain Warm-Up -klubille)

1pv alk. 16€ (Jelmun jäsenille 14€)

www.facebook.com/events/407318743135038