Truckfighters ja Beastmilk Lutakko Liekeissä -festareille

Ruotsalainen stoner rock –yhtye Trucfighters ja kotimainen postpunk-sensaatio Beastmilk täydentävät elokuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävän Lutakko Liekeissä –festivaalin ohjelmistoa. Kolmas uusi lisäys kattaukseen on paikallinen Warchief. Aiemmin festareille on kiinnitetty jo mm. Looptroop Rockers, Catharsis, INVSN, Wolves Like Us, Pää Kii, SMC Lähiörotat sekä Ghost Brigade.

Ahkeralla keikkailulla mainetta ympäri maailmaa niittänyt ja suosiotaan kasvattanut Truckfighters julkaisi helmikuussa neljännen albuminsa ”Universe”. Keikkapaikat ovat vaihtuneet aiempaa isompiin, albumin julkaisun aikaan bändi esiintyi Helsingin Nosturissa. Aiemmin se on kiertänyt Suomessakin pienempiä baareja, Truckfighters on mm. soittanut Jyväskylässä vuosien varrella niin Bar68:ssa kuin Rentukassakin. Lutakossa bändi nähtiin vuonna 2009 Sparzanzan lämmittelijänä. Vuonna 2011 valmistunut ”Truckfighters”-dokumentti muistetaan mm. kohtauksesta, jossa Queens Of The Stone Agen johtohahmo Josh Homme tituleeraa Truckfightersia kaikkien aikojen parhaaksi bändiksi (”The best band that’s ever existed”).

Harvakseltaan kotimaassa keikkaileva Beastmilk soittaa oman määritelmänsä mukaan ”apokalyptista death rockia”. Loppuvuodesta ”Climax”-debyyttialbuminsa julkaissut yhtye on herättänyt runsaasti kiinnostusta ulkomailla, bändi nähtiin huhtikuussa Hollannin maineikkaalla Roadburn-festivaalilla ja toukokuussa se kiersi Eurooppaa Doomridersin ja Herderin kanssa. Keväällä Beastmilk nähtiin myös Jyväskylässä ensimmäistä kertaa, kun se esiintyi loppuunmyydyn Musta Kynnys –ravintolan yleisölle. Liekeissä bändin pääsevät näkemään myös ne, jotka eivät Kynnyksen keikalle sisään mahtuneet.

Lutakko Liekeissä –ohjelma on täydentyy vielä lähiaikoina. Tanssisali Lutakossa ja sen pihalla järjestettävän festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin kun koko ohjelma on julkaistu.

LUTAKKO LIEKEISSÄ 2014

Ajankohta: pe-la 29.-30.8.

Paikka: Tanssisali Lutakko ja Lutakon piha, Jyväskylä

Varmistuneet esiintyjät: CATHARSIS (US), LOOPTROOP ROCKERS (SE), TRUCKFIGHTERS (SE), WOLVES LIKE US (NO), INVSN (SE), SATAN'S SATYRS (US), HONNINGBARNA (NO), BEASTMILK, PÄÄ KII, SMC LÄHIÖROTAT, GHOST BRIGADE, LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI, PAPERI T & KHID, TOMBSTONED, ORANSSI PAZUZU, DELTA FORCE II, WARCHIEF

Ikäraja: Ei ikärajaa / Rajatut anniskelualueet K-18

Järjestäjä: Jyväskylän elävän musiikin yhdistys Jelmu ry

Ennakkoliput: Lippujen hinnat julkaistaan samalla kuin lopullinen ohjelma. Ennakkomyynti alkaa kesäkuun aikana Lutakon nettikaupassa www.jelmu.net sekä Tiketissä

Lutakko Liekeissä

Tanssisali Lutakko

Lutakonaukio 3

40100 Jyväskylä

info@jelmu.net

www.lutakkofestival.com

www.facebook.com/lutakkofestival

***

Medialle:

Promoottori (/tiedottaja)

Raine Pulkkinen

raine@jelmu.net

040-7344488

Tuottaja

Jenna Lahtinen

jenna@jelmu.net

050-3763767