Ursus Factory 22:30 , Sepikka 21:30 , Jere Valkonen 20:30

la 1.10.
20-02
K-18

Ennakkoliput Lippupisteestä. Lippuja myynnissä myös Lutakon ovella tapahtumapäivänä ovien avaamisajankohdasta alkaen.

Esiintyjät:

Ursus Factory

Soittoaika: 22:30

Sepikka

Soittoaika: 21:30

Jere Valkonen

Soittoaika: 20:30

URSUS FACTORY

Yhdeksi Suomen parhaimmista liveyhtyeistä kehuttu Ursus Factory on laulaja-kitaristi Jussi Pelkosen ja rumpali-laulaja Aleksi Ripatin muodostama duo, joka on perustettu vuonna 2013.

Yleisön ja kriitikoiden pitkäaikainen suosikki otti kesäkuun alussa julkaistulla kolmannella pitkäsoitollaan ison harppauksen suomirockin tulevaksi superyhtyeeksi. Onnellinen sukupolvi -albumi nosti yhtyeen täysin uudelle tasolle ja välittömästi loppuunmyyty ensimmäinen vinyylipainos siivitti albumin julkaisuviikollaan Virallisen listan sijalle 6 ja fyysisen listan kakkoseksi. Pelkästään neljän ja viiden tähden arvioita suomalaisissa medioissa kerännyt albumi on kerännyt valtavasti kiitosta ja singlejulkaisut ovat saaneet laajaa radiosoittoa.

Yhtyeen keikat ovat olleet jo pari vuotta pitkälti loppuunmyytyjä, ja kolme levynjulkaisukeikkaa Tavastialla myytiin odotetusti kaikki loppuun. Ursus Factory on kiistatta Suomen kovin liveyhtye ja rock-yleisön ykkössuosikki, joka sulattaa pian myös kansan syvien rivien sydämet.

Vuosi 2021 oli yhtyeelle menestyksekäs: kolme ehdokkuutta Emma-gaalassa (Vuoden yhtye, Vuoden rock, Vuoden artisti -yleisöäänestys), perinteikäs Finlandia itsenäisyyspäivänä suorassa lähetyksessä YLE:n Linnan jatkoilla, esiintyminen YleXPopissa sekä sijoitukset Helsingin Sanomien ”Vuoden 2021 parhaimmat levyt” ja Soundi-musiikkilehden kriitikoiden ”Vuoden 2021 parhaat” listauksissa kielivät kaikki bändin nousevasta asemasta Suomen rock-tähtien taivaalla.

Rumban kirjoittama keikkaraportti Onnellinen sukupolvi -kiertueen Helsingin päätöskeikalta vahvistaa etteivät puheet bändin hurjasta livekunnosta ole liioteltuja:

”Ursus Factory veti lauantai-iltana keikan, jonka jokainen haluaisi nähdä omalta suosikkibändiltään” (https://rumba.fi/uutiset/ursus-factory-veti-lauantai-iltana-keikan-jonka-jokainen-haluaisi-nahda-omalta-suosikkibandiltaan/)

Ursus Factory on poikkeuksellinen helmi suomalaisella musiikkikentällä, jonka riehakas garagerock rämisee, mutta tinkimättömästi melodiat edellä. Yhtyeen tavaramerkiksi ovat myös nousseet Pelkosen pilke silmäkulmassa kirjailemat lyriikat, joissa poukkoileva tajunnanvirta ja veitsenterävät huomiot kulkevat rinta rinnan.

Yhtye kiertää parhaillaan uuden levynsä tiimoilta ja valmistautuu julkaisemaan uutta musiikkia lähitulevaisuudessa.

SEPIKKA

Sepikka julkaisi esikoisalbuminsa En kestä kylmää lailla ahvenen syyskuussa 2021. Sepikan omaleimaisessa maailmassa samastutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen.

Artisti on rakentanut itselleen uniikin maailman myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja. Jouset, torvet ja pianot soivat isosti ja paikoin rikkonaisesti. 

Vuosi 2021 oli Sepikalle varsin menestyksekäs. Yhtye pokkasi kaksi Emma-ehdokkuutta (Kriitikoiden valinta, Vuoden artisti -yleisöäänestys) sekä valittiin Soundi-lehden vuoden tulokkaaksi. Yhtye valmistelee parhaillaan uutta musiikkia.

JERE VALKONEN

Jere Valkonen on jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa coheniaaninen folk ja kokeellinen ambienssi törmäävät. Valkosen laulut uivat tiedollisen ja tiedottoman raja-alueella, universumin hyhmäisiä pohjavirtoja haeskellen ja fundamentalistisen menneisyyden kanssa tiliä tehden. 

Valkosen itsensä tuottama debyyttialbumi julkaistiin marraskuussa 2020 ja se sai osakseen radiosoittoa ja kiittäviä arvioita musiikkimedioissa. Tällä hetkellä hän työstää toista kokopitkää julkaisuaan ja esiintyy Lutakossa taidokkaan yhtyeensä kanssa.


”Niin syvällistä, että porakaivokin tuntuu tähän verrattuna lätäköltä.”

Jorma Hietamäki, Yle Radio Suomi

”Näin omakohtaisten tekstien tekeminen ei ole helppoa, ja Valkonen tekee sen esikoisellaan hyvin.”

Mikko Siltanen, KSML