UUSI ILMAISKLUBI LUTAKKOON – MYÖS KEIKAT ILOKIVESSÄ JA MUSTASSA KYNNYKSESSÄ JATKUVAT

Ystävänpäivänä 14.2. vietetään jälleen Valtakunnallista Keikkapäivää, jolloin Lutakossa nähdään ilmaiskeikalla tällä kertaa Pekko Käppi & K:H:H:L. Jatkossa Lutakko tarjoaa yleisölle maksuttomia livekonsertteja entistä enemmän myös muina päivinä, kun uusi Kostenlos-klubi tuo kevään aikana Lutakon baarin pienelle lavalle jouhikkomestari Pekko Käpin ohella muun muassa Timo Kämäräisen Ihanan Leijona -alter egon, uuden albuminsa huomenna julkaisevan Laura Moision, Antti Aution ja Varvaran.

Viime syksynä Tanssisali Lutakon keikat järjestävä Jyväskylän elävän musiikin yhdistys Jelmu ry laajensi toimialuettaan järjestämällä keikkoja myös Ilokivessä ja Mustassa Kynnyksessä. Yhteistyö jatkuu myös keväällä 2018. Ilokiven Live Forever -klubikauden avaa kotimaisen reggaen ja dancehallin kärkinimi Raappana huomenna perjantaina ja myöhemmin on tulossa esimerkiksi Yö, Erin ja Julma H x Sairas T. Mustan Kynnyksen Live Is Life -kauden avasi viime lauantainen loppuunmyyty Jarkko Martikainen ja keväämmällä keikkakautta jatkavat muun muassa Samuli Putro, The Holy ja Sammal.

Jelmun promoottori Raine Pulkkinen avaa ilmaisklubin ideaa: ”Ollaan jo useamman vuoden ajan silloin tällöin tehty ilmaiskeikkoja Lutakon baarin pikkulavalla. Tunnelma on aina ollut hyvä ja yleisöä käynyt mukavasti vaikkei olla sen isompaa meteliä näistä keikoista aiemmin pidettykään. Jatkossa tehdään useammin ja yhden otsikon alla ja taiteellinen taso pidetään edelleen korkealla. Eli esiintyjien ja järjestelyjen laadusta ei tingitä vaikka yleisölle tarjotaankin nämä Kostenlos-klubit ilmaiseksi tai pelkän narikan hinnalla. Uskon että muun muassa opiskelijat löytävät näille keikoille entistä enemmän, siinä on kuitenkin jengi, jota kiinnostaa uusi musiikki ja jolle ei ole ongelma lähteä keikalle keskellä viikkoa, mutta joiden opintotuista ei juurikaan keikkalippuihin rahaa jää.”

Yhteistyö Ilokiven ja Mustan Kynnyksen kanssa alkoi syksyllä onnistuneesti: ”Mustan Kynnyksen kaikki Live Is Life -keikat olivat vähintään melkein loppuunmyytyjä ja Ilokiveenkin yleisöä tuli keskimäärin paljon paremmin kuin mitä uskallettiin odottaa. Tästä on hyvä jatkaa. Kevään uutuutena hyödynnetään muun muassa Ilokiven stand up -illoista tuttua mahdollisuutta toteuttaa tapahtumat osittain istuvalla katsomolla, vastaava ratkaisu ei onnistuisi yhtä hyvin Lutakossa. Erinin ja Yön akustiset keikat tehdään tällä tavoin., harvinainen mahdollisuus kokea koko Suomen tuntemat isot artistit noin intiimisti.” 

K0ST€NLOS / Lutakko (Lutakonaukio 3)

Ke 14.2. Valtakunnallinen Keikkapäivä: PEKKO KÄPPI & K:H:H:L 0€

Ke 21.2. IHANA LEIJONA, MARIUS PIRHONEN BAND 0€

Ke 14.3. LAURA MOISIO 0€

To 5.4. ANTTI AUTIO, SUONTAUSTA & PUUSAARI 0€

To 12.4. VARVARA, SEED HUSK 0€

To 26.4. LE ROI, TYRANTTI, MUSTA RISTI 0€

(Narikka 2€/0€, Valtakunnallisena Keikkapäivänä myös narikka on ilmainen)

LIVE FOREVER / Ilokivi (Keskussairaalantie 2)

Pe 9.2. RAAPPANA, VG+, Gals Dem Sound 8€/6€ (10€)

La 17.3. JULMA H x SAIRAS T 8€/6€ (10€)

Pe 23.3. IISA, M 8€/6€ (10€)

Pe 20.4. ERIN - Akustisesti 20€/18€ (22€)

To 26.4. YÖ - Hyvän Yön Lauluja 20€/18€ (22€)

Pe 27.4. YONA 12€/10€ (14€)

LIVE IS LIFE / Musta Kynnys (Hannikaisenkatu 16)

La 3.2. JARKKO MARTIKAINEN 8€/6€ (10€)

La 10.3. THE HOLY 6€/5€ (8€)

La 31.3. SAMULI PUTRO – Putro Pienenä 18€/15€ (20€)

La 21.4. SLACK BIRD, HUONO IDEA 4€/3€ (6€)

La 28.4. SAMMAL 6€/5€ (8€)

Lisätiedot keikoista: www.facebook.com/lutakkoclub/events

Halvempi hinta Jelmun jäsenille. Suluissa ovihinta.

Ennakkoliput: www.jelmu.net ja www.lippu.fi

HUOM: Lippupisteestä ostettaessa hintaan lisätään toimituskulut (alk. 1,5€). Jäsenhintaiset liput ainoastaan Jelmun lippukaupasta. Jelmun jäseneksi voit liittyä täällä: www.jelmu.net/jelmu-ry/liity-jaseneksi

Lutakon pienen puolen yleisökapasiteetti on noin 200 eli saman verran kuin Mustaan Kynnykseen mahtuu. Ilokivi vetää väkeä noin 150 enemmän. Lutakon Kostenlos-klubin ikäraja on 18 vuotta, joka on myös Ilokiven ja Mustan Kynnyksen ikäraja.

Valtakunnallista keikkapäivää vietetään nyt seitsemättä kertaa. Päivän aikana ilmaiskonsertteja on tarjolla Lutakon ohella kaikissa muissa maan merkittävimmissä keikkapaikoissa Helsingin Tavastiasta Seinäjoen Rytmikorjaamoon. Lisätiedot: www.facebook.com/keikkapaiva

Tanssisali Lutakko

Lutakonaukio 3

40100 Jyväskylä

014 617 866

info@jelmu.net

#lutakko