VIELÄ EHDIT! LUTAKKO-NÄYTTELY AVOINNA SUNNUNTAIHIN SAAKKA!

Lutakko 2020 -näyttely Keski-Suomen Museossa 11.9.2020-10.1.2021, ilmainen sisäänpääsy kirjastokortilla!

Keski-Suomen Museon Lutakko 2020 -näyttely on viimeistä päivää avoinna sunnuntaina 10.1.2021. Kannattaa käydä katsomassa kun se on vielä mahdollista ja enimmäkseen jopa ilmaista!

 

Lutakko 2020 -näyttely on kunnianosoitus Jyväskylän elävän musiikin yhdistys Jelmulle, muusikoille, roudareille, narikkavahdeille, tiskin takana päivystäville, vapaaehtoisille, kaikille heille, jotka mahdollistavat klubin toiminnan vuodesta toiseen ja kaikille, jotka haltioituvat elävän musiikin äärellä.

 

Näyttelyn ovat tehneet jyväskyläläiset valokuvaajat. Mukana on kuvajournalisteja, dokumentaristeja, valokuvaajia ja taiteilijoita. Moni ryhmän kuvaajista on tallentanut Lutakon elämää intensiivisesti vuosien ajan. Mukana on sekä nuoren polven lahjakkuuksia että kokeneita konkareita. Näyttelyn valokuvaajat ovat Tommi Anttonen, Kalle Björklid, Petri Blomqvist, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Minna Karhunen, Antti Lehtinen, Antti Närhi, Anssi Ruuska, Niina Vehmaa, Mikko Vähäniitty ja Esa Ylijaasko. Näyttelyn visualisti on jyväskyläläinen kuvataiteilija Jukka Silokunnas, joka on luonut näyttelyyn oman teoksensa katutaiteen keinoin. Valokuvien lisäksi näyttelyssä nähdään Lutakon oman graafikon Ville Angervuoren julisteita vuosien varrelta.

 

Näyttelyn kuraattorina toimi muuramelainen kuvajournalisti ja valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja tuottajana jyväskyläläinen valokuvaaja Anssi Ruuska. Näyttelyn alkuperäinen idea oli valokuvaaja Antti Lehtisen. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Keski-Suomen museo, Jelmu ry, Luovan valokuvauksen keskus ry ja Taiteen edistämiskeskus.

Jyväskylän museoihin pääsee alkuvuoden ajan ilmaiseksi keskisuomalaista kirjastokorttia näyttämällä. Perinteinen kampanja on voimassa 1.1.-28.2.2021 Suomen käsityön museossa, Jyväskylän taidemuseossa sekä Keski-Suomen museossa. Perjantaisin museoihin on ilmainen sisäänpääsy ympäri vuoden, myös ilman kirjastokorttia tai muita dokumentteja. Lutakko2020 -näyttelyyn pääsee lisäksi puoleen hintaan (4€) Jelmun jäsenkorttia näyttämällä jos sinulla ei ole kirjastokorttia etkä menossa perjantaina.

*****

Lutakko 2020 -näyttely

11.9.2020-10.1.2021

Keski-Suomen museo

Alvar Aallon katu 7

jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

 

ti–su 11–18

sisäänpääsy 8 / 6 / 4 euroa

ilmainen sisäänpääsy perjantaisin

ilmainen sisäänpääsy keskisuomalaista kirjastokorttia näyttämällä kaikkina päivinä

#lutakko2020