Vilma Jää , Vimma

pe 15.12.
20-02
K-18

Esiintyjät:

VILMA JÄÄ
Etnopopartisti Vilma Jään musiikissa akustiset perinnesoittimet kanteleesta kampiliiraan sulautuvat synteettisesti tuotettuihin biitteihin suomalais-ugrilaisen lauluperinteen flirttaillessa popestetiikan kanssa. Vilma Jäältä on ilmestynyt viisi sinkkujulkaisua, joista Saatanan saalistaja, Humalahullu ja Jäinen neiti ovat kivunneet radioiden soittolistoille. Musiikkiaan Vilma Jää tekee yhteistyössä tuottaja-säveltäjä Mikko Renforsin kanssa. Vilma Jään musiikki ottaa kiehtovalla tavalla kantaa tämän hetken merkittäviin tasa-arvokysymyksiin ja ilmastokriisiin. Nyt päästään kuulemaan kokonainen Vilma Jään debyyttialbumi, Kosto.
Vilma Jään lavakokoonpanossa kiertueella mukana Mimi Kantola live-elektroniikka, Hanna Ryynänen, kantele. 

VIMMA
Vimma juhlistaa Suomen kiertueella toista albumiansa, Tornadon silmässä (Nordic Notes, Germany)
Etno-pop-rock -albumin lyriikat rakentavat yhteisöjä eksistentiaalisesti epävakaina aikoina. Kappaleet käsittelevät muutosta, kriisiä ja kollektiivista hajoamisen kokemusta.
Vimma on nähty lähiaikana mm. Tallinn Music Weekillä, Lost In Musicissa, Espan kesän avauksessa ja Provinssissa sekä yhteiskunnallisesti merkittävissä muutokseen tähtäävissä tilaisuuksissa. Debyyttialbumin Meri ja Avaruus (Eclipse Music 2019) julkaisun yhteydessä VIMMA palkittiin Etnogaalassa vuoden tulokkaaksi. Musiikin ohella yhtyeen laulaja Eeva Rajakangas ja viulisti Pessi Jouste ovat ympäristöaktivisteina tiiviisti mukana yhteiskunnallisessa muutoksessa.