Vilma Jää , Vimma , Elsi Sloan

pe 15.12.
20-02
K-18

Esiintyjät:

VILMA JÄÄ

Etnopopartisti Vilma Jään musiikissa akustiset perinnesoittimet kanteleesta kampiliiraan sulautuvat synteettisesti tuotettuihin biitteihin suomalais-ugrilaisen lauluperinteen flirttaillessa popestetiikan kanssa. Vilma Jäältä on ilmestynyt viisi sinkkujulkaisua, joista Saatanan saalistaja, Humalahullu ja Jäinen neiti ovat kivunneet radioiden soittolistoille. Musiikkiaan Vilma Jää tekee yhteistyössä tuottaja-säveltäjä Mikko Renforsin kanssa. Vilma Jään musiikki ottaa kiehtovalla tavalla kantaa tämän hetken merkittäviin tasa-arvokysymyksiin ja ilmastokriisiin. Nyt päästään kuulemaan kokonainen Vilma Jään debyyttialbumi, Kosto.

Vilma Jään lavakokoonpanossa kiertueella mukana Mimi Kantola live-elektroniikka, Hanna Ryynänen, kantele. 

VIMMA

Vimma juhlistaa Suomen kiertueella toista albumiansa, Tornadon silmässä (Nordic Notes, Germany)

Etno-pop-rock -albumin lyriikat rakentavat yhteisöjä eksistentiaalisesti epävakaina aikoina. Kappaleet käsittelevät muutosta, kriisiä ja kollektiivista hajoamisen kokemusta.

Vimma on nähty lähiaikana mm. Tallinn Music Weekillä, Lost In Musicissa, Espan kesän avauksessa ja Provinssissa sekä yhteiskunnallisesti merkittävissä muutokseen tähtäävissä tilaisuuksissa. Debyyttialbumin Meri ja Avaruus (Eclipse Music 2019) julkaisun yhteydessä VIMMA palkittiin Etnogaalassa vuoden tulokkaaksi. Musiikin ohella yhtyeen laulaja Eeva Rajakangas ja viulisti Pessi Jouste ovat ympäristöaktivisteina tiiviisti mukana yhteiskunnallisessa muutoksessa.

ELSI SLOAN

Laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja aktivisti Elsi Sloan nousi viime syksynä vauhdilla suuremman yleisön tietoisuuteen ranskalais-suomalaisen Sydänpeto-elokuvan pääroolin ja sen ranskankielisen tunnuskappaleen myötä. Suomenkielisen debyyttialbuminsa Pakko muuttua notkea queer-muusikko Sloan julkaisi keväällä 2023. Monipuolisella debyytillään ympäristöään laaja-alaisesti havainnoiva ja kantaa ottava lyyrikko yhdistelee pop-musiikkiinsa elementtejä muun muassa rapistä, folkista, spoken wordista ja taiderockista. Mormonikirkosta irtaantunut queer-muusikko on valovoimainen ja improvisaation kautta hengittävä esiintyjä. 

Elsi esittelee syksyn kiertueella uuden kokoonpanonsa Elsi Sloan, laulu, ukulele Saara Mänttäri, basso, Vilho Louhivuori, rummut