Lyyti, Rosita Luu

perjantai, 1.11.2024 - Lutakko

Osta lippu

LYYTI

Kolme albumia julkaissut Lyyti on viime vuosina hurmannut yleisöjä ympäri Suomen häikäisevän yhtyeensä kanssa. Lyyti tunnetaan monen ikäisiä koskettavista kappaleistaaan sekä eläväisestä esiintymisestään, joka herättää laulujen tarinat henkiin. Lyytin keikoilla niin riemukkaat kuin kipeätkin tunteet eletään yhdessä läpi itkun, naurun, tanssin ja yhteislaulun kautta.

Lyytin musiikissa puhuttelevat tekstit yhdistyvät loisteliaaseen soittoon ja tuotantoon. Palkitut kappaleet kuten Mihin voi soittaa? ja Ennätyshelteet ovat nousseet kuvaamaan nuoren sukupolven kokemusta epävarmaan maailmantilanteeseen kasvamisesta. Silti toivon löytäminen vaikka pohjamutaan uponneista siemenistä on Lyytin musiikin pohjimmainen sanoma.

Lyytin kiitetty kolmas albumi Nousussa taas on lumoava matka pohjalta kohti valoa. Albumi keräsi kolme Emma-ehdokkuutta, ja Ennätyshelteet-kappaleelle myönnettiin Juha Vainio -seuran ”Vuoden sanoitus” -palkinto.

”Harvoinpa sitä pääsee todistamaan konserttia, jota seuraa täysin haltioituneena, ihmeissään ja täynnä onnea.” Helsingin Sanomat 17.10.2021

ROSITA LUU

Rosita Luu on omaehtoinen, omia kinttupolkujaan kulkeva artisti, jonka albumeilla on kuultu ennakkoluulottomasti kaikuja laajalti musiikin eri tyylilajeista. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä vahvojen sanoituksien lisäksi. Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä, eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.

Vuonna 2021 Samettisuu -albumi oli ehdolla Emma-gaalassa Kriitikoiden valinta ja Vuoden yleisöäänestys kategorioissa. Samettisuu -albumi listattiin julkaisuvuotenaan mm. Soundin Vuoden kotimainen albumi – listan sijalle kolme. Samana vuonna Rosita Luu valittiin YleX:n tulevaisuuden tähtiä ennustavaan Läpimurto – listaukseen. Artisti on julkaissut kolme albumia, joista tuorein Maaginen elävä ilmestyi helmikuussa 2022.

2024 maaliskuussa julkaistiin uusi single Koiratyttö. Biisi esittelee aiempaa vapautuneemman Rosita Luun omalaatuisen maailman.
”Koiratyttö on tumma & juicy, outo true story — eräänlainen haamukipuileva fragmentti isommasta tarinasta kutsumuksensa seuraamisesta, taiteilijaksi kasvamisesta, pois päässeistä sekä paikalleen jämähtäneistä. Se on musaa, rytmimusaa, tulevan uuden albumin avausraita, kerhokutsu ja Rositan new era”, artisti kertoo.

Paraikaa Rosita Luu valmistelee uutta levyä, jonka mielentila ja maisema on yö. Levy julkaistaan syksyllä 2024, julkaisijana Playground Music.

Rosita Luu toimii aktiivisena esiintyvänä artistina keikkaillen viisihenkisellä yhtyeellä sekä duona erilaisissa ympäristöissä klubeilta festivaaleihin. Duoassa artistia säestää sähkökitaristi Meri Wallenius.

Tilaa Lutakon uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla tulevista keikoista ja muista tapahtumista, tarjouksista ja muista uutisista! Postia tulee keikkakauden aikana yleensä kerran viikossa.

Tilaa uutiskirje!

Siirry takaisin sivun alkuun