Diablo: E20 – Eternium exclusively!

Thursday, 9.5.2024 - Lutakko

Buy ticket

Diablon menestysalbumi Eternium 20 vuotta – kiertue, video ja vinyylijulkaisu!

Diablo starttaa merkkivuoteen. Suomalaisen äärimetallin luottomiehet juhlistavat läpimurtoalbumiaan, 20 vuotta sitten ilmestynyttä kriitikoiden ja yleisön suosikkia, Eternium-levyä juhlallisin menoin. Luvassa on albumin ympärille rakennettu konseptikiertue, uusi video ja vinyylijulkaisu.

Eterniumia livenä
Diablo aloittaa 10 keikan E20 – Eternium exclusively! -juhlakiertueen 5.4. Turun Logomosta ja kiertää Lappeenrannan, Helsingin, Savonlinnan, Kuopion, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Seinäjoen kautta Ouluun.
Kiertueella tullaan kuulemaan livenä kaikki Eternium-albumin biisit, joista osaa ei ole koskaan esitetty livenä, sekä muita valikoituja biisiharvinaisuuksia.

”Palaamme vielä hetkeksi luoksenne parin vuosikymmenen takaisella julkaisullamme, joka tuntuu merkitsevän monille kuulijoille niin kovin paljon”, yhtye kommentoi.

Rajoitettu vinyylipainos
Eternium-albumi on ensimmäistä kertaa saatavana rajoitettuna vinyylipainoksena Levykauppa Äxästä perjantaista 1.3. alkaen.

Eterniumilla yhtyeen usko ja siihenastiset vaikutteet yhdistyivät formaattiin, josta se parhaiten opittiin tuntemaan.
”Levynkansia katsellessa muistojen tulva on väistämätön: Queen of Entityn synty, Lenita Airiston kommentit Read My Scars -videobiisistä Levyraadissa, yöllinen ennakkokuuntelutilaisuus levy-yhtiön toimistolla ja maatilamatkailua Kaustisilla. Videon kuvauksissakin rikottiin kaikkia mahdollisia työaikasäädöksiä.”

Tummien vesien tulkit
Omintakeisesta soinnista sekä tinkimättömistä ja taidokkaista sävellyksistään tunnettu yhtye kuvittaa suomalaista mielenmaisemaa tummin siveltimen vedoin. Levyillä innoittavina teemoina ovat vaikuttaneet niin Kahdeksan Surmanluotia -elokuva, haaksirikkoutuneet ihmissuhteet kuin post-apokalyptinen avaruusodysseiakin.
Diablo on tunnettu myös pikimustasta huumoristaan ja suorastaan hengellisiä elementtejä sisältävistä konserteista, joissa tavataan yhtyeen mukaan tervata muutakin kuin venettä – rauhassa ja maltilla.
Pidetyn livebändin maineessa oleva kvartetti on julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisimmän When All the Rivers Are Silent vuonna 2022. Tämän kyseisen julkaisun tiimoilta on nyt tarjolla myös uunituore video.

Yhtye toivottaa yleisön tervetulleeksi viihtymään kanssaan kevään keikoille Eterniumin juhlavuonna. ”Käsiohjelmia lienee suotta painaa. Samalla kiitämme teitä kuluneesta reilusta kahdesta vuodesta. Jääkööt ne muistoihinne tuoreen videon myötä.”

Katso uusi When the Rivers Are Silent -video: https://youtu.be/1LZo_O2c2EA?si=1NVr9QoVu6P_0CA5

Diablo: E20 – Eternium exclusively!
05.04.2024 Logomo, Turku
06.04.2024 Kulttuuritalo Nuijamies, Lappeenranta
18.04.2024 Tavastia, Helsinki
19.04.2024 House of Olaf, Savonlinna
20.04.2024 Sawohouse Underground, Kuopio
25.04.2024 Klubi, Tampere
26.04.2024 Finlandia-klubi, Lahti
09.05.2024 Lutakko, Jyväskylä
10.05.2024 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
11.05.2024 Oulun Kantakrouvi, Oulu

Back to top