Kickstart 2024 (2pv pe-la)

26.1.2024 - 27.1.2024 - Lutakko

Buy ticket

Huom: Grande Mahogany peruuntunut, tilalla Kristiina.

Jyväskylän Lutakon perinteinen, jo 2000-luvun alussa alkunsa saanut vaihtoehtomusiikkia monipuolisesti esittelevä sisäfestivaali Kickstart järjestetään jälleen tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Ohjelmasta löytyy niin Radiopuhelimien ja Asan kaltaisia konkareita kuin tuoreempia tekijöitä kuten Sonia ja Ville Veikka sekä yllätyspaluun tehnyt Ville Ahonen.
Jyväskylästä maailmalle ponnistanut Jaakko Eino Kalevi julkaisee marraskuussa uuden Chaos Magic -albumin, jonka taustalta löytyy muutamien edellistenkin JEK-levyjen tapaan maineikkaan Domino Recordsin Weird World -alamerkki. Jaakko Eino Kalevi on musiikkituottaja ja multi-instrumentalisti, joka yhdistää musiikissaan elektronista musiikkia, folkia, funkia ja psyke-rockia trippaavaksi kokeelliseksi popiksi. Tätä herkkua on tarjolla Kickstartin perjantaissa.
Perjantain muita artisteja ovat Rokkimunkki -kakkosalbuminsa hiljattain julkaissut jytätrio Rock Siltanen Group, niinikään uuden levyn juuri julkaissut vaihtoehtorocklegenda Radiopuhelimet, funkin, vaihtoehtorockin, RnB’n ja psykedelian -tyylisten ilmentymien raikkaudella kyllästetty Grande Mahogany, soulin, jazzin ja bluesin lumoavaksi äänimaailmaksi sulattava Emilia Sisco sekä jyväskyläläinen heleällä punkpopillaan valloittava Kellari Kostaa.
Minä ja Ville Ahonen -yhtye julkaisi 2010-luvun alussa kaksi arvostettua albumia kunnes vetäytyi esiintymislavoilta kaikessa hiljaisuudessa. Elokuussa 2023 laulaja ja säveltäjä Ville Ahonen esiintyi julkisesti ensimmäistä kertaa peräti kahdeksan vuoden tauon jälkeen, vastaanotto Helsingin PopPaavali -festivaalilla oli haltioitunut. Lauantaina 27.1.2024 Ville Ahosen musiikista päästään pitkästä aikaa nauttimaan livenä myös Jyväskylässä.
Lauantaina Kickstartissa nähdään myös suomirapin merkittävimpiin ja omaperäisimpiin tekijöihin kuuluva Asa, tuoreempaa rap-sukupolvea edustava, viime toukokuussa esikoistäyspitkänsä maailmaan saattanut hyvän tuulen bailukone good boys, sielukkaalla ja hunajaisella lauluäänellään lumoava uransa alkutaipaleella vielä oleva vaihtoehtopoppari Sonia, yhdeksi puhutuimmista artistitulokkaista noussut indievaikutteinen Ville Veikka ja rockmusiikin tulevaisuutta edustava Lala Salama, jossa vahvoja anteeksipyytelemättömiä vokaaleja säestävät mm. punkista ja dream popista ammentavat särösoundit.
Kickstartin kahden päivän liput ovat myynnissä Lippupisteessä sekä Lutakon verkkosivuilla. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin. Puolet festivaalin keikoista soitetaan Lutakon baarin puolen pienellä lavalla, joten lippuja myydään hieman rajoitetummin kuin Lutakon keikkailtoihin tavallisesti.

KICKSTART 2024

26.-27.1.2024 Tanssisali Lutakko, Jyväskylä

Perjantai:
EMILIA SISCO
JAAKKO EINO KALEVI
KELLARI KOSTAA
KRISTIINA
RADIOPUHELIMET
ROCK SILTANEN GROUP

Lauantai:
ASA
GOOD BOYS
LALA SALAMA
SONIA
VILLE AHONEN
VILLE VEIKKA

Back to top