Lasten Hautausmaa

Friday, 23.2.2024 - Lutakko

Buy ticket

LASTEN HAUTAUSMAA LÄHTEE KYMMENVUOTISJUHLAKIERTUEELLE JA JULKAISEE RAJOITETUN VINYYLIPAINOKSEN HARVINAISUUKSIA SEKÄ ENNEN JULKAISEMATTOMIA KAPPALEITA

Tummiin sointuihin ja mielen syövereistä kumpuaviin synkkiin sanoituksellisiin sävyihin sonnustautunut Lasten Hautausmaa täyttää kymmenen vuotta. Yhtye juhlii vuosikymmenen mittaista uraansa kotimaan kiertueella, joka alkaa 23.2.2024 Jyväskylän Lutakosta ja kiertää Oulun, Hämeenlinnan, Tuusulan, Lappeenrannan, Joensuun, Turun, Tampereen ja Kouvolan kautta Helsingin Ääniwalliin 23.3.2024. Kiertueen kynnyksellä 16.2.2024 bändiltä kuullaan myös uutta musiikkia, kun Svart Records julkaisee Lasten Hautausmaan harvinaisuuksia ja ennen julkaisemattomia kappaleita digitaalisesti ja rajoitettuna 10”-vinyylipainoksena.

Yhtyeen kitaristi Tuomo Mannonen ja laulaja Kristiina Vaara ovat innoissaan tulevasta julkaisusta sekä pitkän keikkatauon päättävästä kiertueesta.

– Yhtäkkiä ollaankin tehty tätä reissua kymmenen vuotta! Kyllä sitä on jo syytä juhlia. Päätettiin julkaista kymppituumainen kymmenen vuoden hengessä ja samalla sulkea ympyrä, kun meidän eka julkaisukin oli kymppituumainen. Levyllä on kaksi ennenjulkaisematonta kappaletta ja kaksi harvinaisempaa biisiä, joita ei löydy albumeilta. Tulkaa juhlimaan meidän kaa helmi-maaliskuussa!

https://www.facebook.com/lastenhautausmaa

https://www.instagram.com/lastenhautausmaa

Lutakon illan avaa KRYPTA.

Krypta on yhtye, jonka musiikissa occult -ja suomirock kohtaavat uudella tavalla. Iskelmällisiä koukkuja ja melodisia särökitaroita yhdistelevän yhtyeen runollisen haikea sanallinen ilmaus kumpuaa mielen mystiikasta, kauhusta ja romantiikasta. Kryptan kappaleissa ihmismieli on kuin laakso, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää – omat harhaiset ajatukset johtavat poluille, joille ei koskaan tiennyt päätyvänsä kulkemaan. Kryptan maailmassa ajan ja paikan ulottuvuudet ovat yhtä ja tähän liittyy sanoitusten kaiken olevaisuutta pohtiva luonne. Melankoliasta huolimatta sanoituksissa on kuitenkin mukana aina ripaus toivoa. Krypta on Tyrantti -yhtyeen biisintekijä ja kitaristi Henri Segerin sooloprojekti ja sen debyyttilevy Outo laakso julkaistiin marraskuussa 2023 Svart Recordsin toimesta.

Back to top